Kreeta mees vägistas ja tappis saart külastanud USA teadlase (1)

Copy
USA teadlasega mõrvaga seoses vahistatud kreetalane.
USA teadlasega mõrvaga seoses vahistatud kreetalane. Foto: PETROS PATTAKOS / EPA / SCANPIX

27-aastane mees tunnistas üles USA teadlase vägistamise ja tapmise, kes oli Kreetal toimunud konverentsi ajal jalutama läinud.

Konverentsikorraldaja teatas 59-aastase Suzanne Eatoni kadumisest 4. juulil, samal päeval oleks molekulaarbioloog pidanud esinema Hania linnas oma ettekandega.

Eatoni surnukeha avastasid 8. juulil kaks koopauurijat ühest Teise maailmasõja ajal rajatud punkrist ligi 70 meetri kauguselt koopa avast.

Pärast vastukäivate vastuste andmist tunnistas 27-aastane Kreeta elanik viimaks, et sõitis kaks korda Eatonile oma autoga otsa, tõstis teadvusetu naise pagasiruumi ning viis mahajäetud punkrisse, kus naise vägistas.

Politsei ei ole 27-aastase kohaliku isikut avalikustanud ning prokurör ei ole talle veel süüdistusi esitanud.

Politsei sõnul näitavad kohtutõendid ja lahkamine, et Eaton suri 2. juulil lämbumise tagajärjel. Naisel avastati vigastused mõlemal käel, lisaks murtud ribid ja näoluud.

Kahe lapse ema oli pärit Californiast, kuid töötas Saksamaal Max Plancki instituudis, kus juhtis molekulaarrakubioloogia ja geneetika uurimisrühma. Lisaks oli Eaton Dresdeni Technische Universitäti professor.

Eaton viibis Kreetal neljandat korda, osaledes saarel toimunud teadlaste kogunemisel. Eaton lahkus oma toast keskpäeval ega võtnud jalutuskäigule kaasa oma mobiiltelefoni ega isiklikke esemeid.

Kahtlusalune tunnistas politseile, et röövis Eatoni umbes lõuna paiku saare põhjaosas Evelpidoni monumendi lähedal. Mehe sõnul olid tema motiivid seksuaalsed.

Kahtlauslune kirjeldas, et viis Eatoni mahajäetud punkri ventilatsioonikäiku ning jättis ta sinna, tõkestades pääsuava puidust lauaga. Politsei sõnul puhastas ta hiljem surnuaia kõrval oma auto võimalikust tõestusmaterjalist.

Võimude sõnul on nad võtnud kahtlusaluselt verenäidiseid ning konfiskeerinud tema auto ja riideid. Mees on toimetataud prokuratuuri kohtulikele uuringutele.

Kreeta politseiülema Constantinos Lagoudakise sõnul algas Eatoni otsimine kohe, kui naine oli kadunuks kuulutatud. Politsei väljastas teate koos naise pildi ja andmetega ning valitsusagentuuride otsingutega ühinesid ka vabatahtlikud.

Otsingute aitamiseks sõitsid Kreetale ka Eatoni abikaasa ja kaks poega. Pereliikmed lõid otsinguteadete levitamiseks eraldi Facebooki grupi.

Suzanne Eaton.
Suzanne Eaton. Foto: Imago images/momentphoto/Bonss/Scanpix

«Me oleme sellest mõistetamatust tragöödiast murtud,» teatas Max Plancki instituut avalduses. Asutuses töötab uurijana ka Eatoni abikaasa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles