Tundmatud isikud tapsid Iraagi Kurdistanis Türgi asekonsuli (1)

Copy
Kurdistani julgeolekujõud tulistamispaiga lähistel.
Kurdistani julgeolekujõud tulistamispaiga lähistel. Foto: Reuters/ScanPix

Relvastatud isikud tapsid Iraagi autonoomse Kurdistani piirkonna pealinnas täna kolm inimest, sealhulgas Türgi asekonsuli.

«Arbili restoranis sai rünnakus konsulile ja konsulaadi töötajaile surma kolm inimest, teiste seas Türgi asekonsul,» ütles uudisteagentuurile AFP poliitiline allikas, lisades, et ründajad põgenesid sündmuskohalt. 

Pealtnägijate sõnul seati Ainkawa linnajaos, kus asub palju restorane ja Türgi konsulaat, kiiresti üles kontrollpunktid. 

Türgi kinnitas «oma Arbili konsulaadi töötaja» surma. Rünnakut pole seni keegi omaks võtnud. 

Türgi on alustanud suurt sõjalist pealetungi Iraagi mägipiirkonnas, et juurida välja Kurdistani Töölispartei (PKK) võitlejate redupaigad.

Türgis, USA-s ja Euroopa Liidus terroristlikuks kvalifitseeritud PKK on Türgi keskvalitsuse vastu võidelnud alates 1984. aastast ning sel on üksikud baasid ka Iraagi Kurdistanis. 

Iraagis on viimastel kuudel korraldatud mitu raketirünnakut diplomaatilistele missioonidele, sealhulgas USA ja Briti suursaatkondadele Bagdadi nõndanimetatud rohelises tsoonis. 

USA andis mais kogu oma Bagdadi suursaatkonna ja Arbili konsulaadi mittehädavajalikule personalile korralduse riigist lahkuda. 

Iraagi võimud, mis on pärast võidukuulutust äärmusrühmituse Islamiriik üle 2017. aastal suhtelist rahu nautinud, on lubanud saatkondi kaitsta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles