Lambakari lõpetas 140-kilomeetrise retke Pariisis

Copy
Lambad Pariisi kesklinnas.
Lambad Pariisi kesklinnas. Foto: AFP / Scanpix

Lambakari, mis võttis ette 140-kilomeetrise retke mööda Pariisi, näksides tee peal muru ajalooliste vaatamisväärsuste ja korruselamute juures, lõpetas täna oma teekonna Seine'i jõe kallastel.

Retk algas Pariisi Seine-Saint-Denis' eeslinnas 6. juulil ja lõppes kolmapäeval, kui 25-pealine kari kogunes Trocadéro aedadesse, mis asuvad Pariisi kesklinnas Seine'i jõe vasakkaldal.

Ürituse korraldasid kohalikud võimud koostöös Pariisi lähedal Aubervilliers's baseeruva ühendusega Linnakarjased.

Kahe karjase juhitud karja jälgisid politseinikud motorolleritel ja jalgsi liikunud vabatahtlikud, kes aitasid lammastel pealinnas liikudes teid ületada. 

«Meie jaoks oli kõige tähtsam näidata, et linnas on võimalik lambaid pidada,» lausus ühenduse Linnakarjased asutaja Julie-Lou Dubreuilh retke alguses.

«Mõte on näidata, et tulekul on uus asjalik amet,» lisas ühenduse kaasasutaja Guillaume Leterrier. «On võimalik luua uued erakordsed lihatootmise mikrosektorid, tagades sealjuures rohelise ruumi säilimise, nagu me oleme seda teinud viimasel kolmel aastal.» 

Dubreuilh'l ja Leterrier'l on mõlemal lepingud sotsiaalmajutuse pakkujatega, mis lubab neil loomi nädalakaupa Seine-Saint-Denis sotsiaalmajade ümbruses karjatada. 

Tavatu kari on pälvinud paljude lõbustatud pariislaste ja autojuhtide heatahtliku tähelepanu, paljud on klõpsinud fotosid teha või toetuseks määginud. 

Linnalammastega on eksperimenteerinud rühmad ka Lyonis, Marseille's ja Brüsselis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles