Venemaal avaldasid taas tuhanded inimesed meelt Putini vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus täna Peterburis Pioneeride väljakul.
Meeleavaldus täna Peterburis Pioneeride väljakul. Foto: SCANPIX

Umbes 8000 inimest protesteeris täna Moskvas ja Peterburis rikkumiste vastu kahe nädala tagustel duumavalimistel, mille võitis peaminister Vladimir Putini võimupartei.

Enam kui 3000 inimest osales kommunistide korraldatud miitingul Kremli lähedal Maneeži väljakul, vahendas AFP.

Juri Molodkin ütles, et tuli meeleavaldusele, sest oli šokeeritud Putini neljapäevasest teleesinemisest, milles ta võrdles protestiaktsioonide sümboliks saanud valget linti kondoomidega ning väitis, et protestijad saavad raha välismaalt.

«Ma tulin kuulama inimesi, kes on valmis võitlema nende valetajate vastu,» ütles 46-aastane mees, kes enda sõnul pole pärast 1993. aastat ühelgi miitingul osalenud. «Ta (Putin – toim) rääkis nagu maffiaboss.»

Peterburis Pioneeride väljakul skandeeris umbes 5000 inimest: «Venemaa vabaks!» ja osalejad ütlesid, et ka nemad tundsid end solvatuna Putini sõnadest. Tudeng Sergei ütles, et ilmselgelt on kõik siinolijad tüdinenud võimude valedest.

Järgmine suurem opositsiooniprotest toimub plaanide kohaselt järgmisel laupäeval Moskvas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles