Austraalia pere keeldus usu tõttu makse maksmast

Copy
Kohtuniku haamer.
Kohtuniku haamer. Foto: West Coast Surfer / Picture Alliance / Moodboard / Scanpix

Kohus käskis tulumaksu maksmisest keeldunud kristlikul perekonnal maksta kaks miljonit dollarit Austraalia maksuametile (1,8 miljonit eurot). Perekond väitis, et maksude maksmine on vastuolus jumala tahtega.

Austraalias Tasmaania saarel elavad Rembertus Cornelis Beerepoot and Fanny Alida Beerepoot ei ole alates 2011. aastast tulumaksu maksnud.

Kohalik volikogu konfiskeeris ja müüs nende talu 2017. aastal, sest perekond ei suutnud maksta seitse aastat kuhjunud tulumaksu. «Meil ei ole vara, sest me oleme ise jumala omad,» ütles Fanny Alida Beerepoot kohtus.

Sugulased ilmusid eile Tasmaania Ülemkohtusse 930 000 dollari (828 000 euro) väärtuses tulumaksu maksmata jätmise ning teiste süüdistuste eest.

Fanny Alinda Beerepooti sõnul ei olnud nad midagi valesti teinud, sest jumala sõna on sellel maal ülim seadus ja maksude maksmine õõnestab inimese ja jumala vahelist suhet.

«Kui me rikume oma liitu jumalaga, et astuda liitu riigiga, siis tõstame mässu jumala vastu ja rikume tema esimest käsku,» ütles Rembertus Cornelis Beerepoot.

Oma otsuses ütles kohtunik Stephen Holt, et kuigi ta uskus, et Beerepootid olid ausad oma usu väljendamises, ei leidunud piiblis kindlat kohta, mis nende väiteid kinnitaks.

«Minu arvates, ütleb piibel selgelt, et riigiasjad ja jumala sõna toimivad eraldi,» ütles kohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles