Video: Trumpi kampaania koosviibimisel nõuti esindajatekoja liikme lahkumist riigist (1)

Copy
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump korraldab kampaaniaüritusi, valmistudes 2020. aasta presidendivalimisteks.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump korraldab kampaaniaüritusi, valmistudes 2020. aasta presidendivalimisteks. Foto: Jonathan Drake / Reuters / Scanpix

Trumpi 2020. aasta presidendivalmiste kampaania üritusel Greenvilles, Põhja-Carolina osariigis nõudsid Trumpi poolehoidjad Ilhan Omari tagasisaatmist, viitega esindajatekoja liikme immigrandi taustale.

Presidendi sõnavõtust kannustatuna, nõudis Trumpi esinemist kuulama tulnud rahvamass, et Omar saadetaks tagasi, skandeerides «Saatke ta tagasi!» (Send her Back!).

Lisaks rünnakutele Omari vastu, viitas Trump oma kõnes ka ülejäänud kolmele esindajatekoja naisliikmele, kellel ta soovitas pühapäevases säutsus «tagasi minna» sinna, kust nad tulid. Seekordses kõnes kutsus ta nelja naist «viha täis ekstremistideks». 

Omar on USA esindajatekoja esmakordne liige ning sündinud küll Somaalias, kuid lahkust riigist kaheksa-aastaselt sõjapõgenikuna. Ülejäänud kolm, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley ja Rashida Tlaib on aga sünnijärgsed USA kodanikud.

Trumpi kommentaarid olid põhjustatud naiste tunnistustest, mida nad andsid pärast migrantide kinnipidamisasutuste külastamist Texases.

Ilhan Omari vastus

Ilhan Omar vastas täna twitteris, et «ma on seal, kuhu ma kuulun, inimeste majas ning sa pead lihtsalt sellega leppima!»

Eile, vahetult pärast Trumpi kampaaniaüritust, vastas Omar tsiteerides tuntud Ameerika kirjanikku, poeeti ja aktivisti Maya Angeloud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles