Gibraltari kohus pikendas Iraani tankeri kinnihoidmist

Copy
Grace 1 Gibraltari lähistel.
Grace 1 Gibraltari lähistel. Foto: JORGE GUERRERO / AFP / Scanpix

Gibraltari ülemkohus pikendas arestitud Iraani naftatankeri kinnipidamist veel 30 päeva võrra, teatas Briti ülemereterritooriumi justiitsminister täna. 

Briti merejalaväelased ja Gibraltari politsei pidasid naftatankeri Grace 1 kinni 4. juulil, mil see viibis Hispaania lõunatipus asuva Gibraltari territoriaalvetes. Tankeri pardal on 2,1 miljonit barrelit naftat.

USA ametnike väitel oli Iraanile kuuluv tanker toimetamas Euroopa Liidu ja Ühendriikide sanktsioonide rikkudes naftat Süüriale.

Fabian Picardo.
Fabian Picardo. Foto: Jonathan Brady / PA Wire/PA Images/Scanpix

Tankeri arestimise esialgne volitus saab läbi täna ja seda oli võimalik kuni 90 päeva võrra pikendada. 

«Me ootame võimalust jätkata konstruktiivset ja positiivset läbikäimist Iraani ametnikega, et edendada Grace 1 vabastamist kooskõlas kõigi õiguslike nõuete täitmisega,» lausus Gibraltari peaminister Fabian Picardo piirkonna parlamendile. 

Picardo ütles eile, et pidas Londonis Iraani ametnikega konstruktiivse ja positiivse kohtumise, mille eesmärk oli vähendada tankeri arestimisest tulenevaid pingeid. Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei on aga nimetanud tankeri arestimist piraatluseks ja lubanud, et sellised pahatahtlikud teod ei jää vastuseta. 

Eelmisel nädalal tõkestas Briti sõjalaev Pärsia lahel Iraani relvastatud paatide katse peatada Briti naftatanker. London on sestsaadik teatanud lähikuudel veel kahe sõjalaeva saatmisest piirkonda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles