Vabaühendus: Süürias loodeosas hukkus õhurünnakutes üle 40 inimese (2)

Copy
Valged Kiivrid õhurünnaku järel Maaret al-Numanis ohvreid päästmas.
Valged Kiivrid õhurünnaku järel Maaret al-Numanis ohvreid päästmas. Foto: AFP / Scanpix

Süüria loodeosas sai esmaspäeval Vene õhurünnakus Maaret al-Numani turule surma 23 inimest, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. 

Õhurünnakus Maaret al-Numani linna köögiviljaturule sai surma 19 tsiviilelanikku ja neli veel tuvastamata isikut. Vigastada said lisaks neile veel 45 inimest, teatas vabaühendus.

Vaatluskeskus lisas, et kuna paljud on raskes seisundis ja osa inimesi on endiselt rusude all, võib ohvrite arv veel kerkida.

Moskva eitas vastutust ja nimetas süüdistust «võltsinguks».

Džihadistide kontrolli all olevas Idlibi regioonis elab umbes kolm miljonit inimest ja seda peaks rünnakute eest kaitsma septembris sõlmitud rahvusvaheline vaherahu. Süüria ja Venemaa väed alustasid aprilli lõpust seal aga intensiivset pommitamist.

Õhurünnakutes on hukkunud üle 650 tsiviilisiku ja see on rivist välja löönud paarkümmend raviasutust. ÜRO andmeil on vägivalla eest viimasel kolmel kuul pagenud üle 330 000 inimese.

Päästeorganisatsioon Valged Kiivrid teatas, et esmaspäevases rünnakus hukkus üks selle vabatahtlik. Alates aprillis on rünnakutes hukkunud vähemalt kuus päästetöötajat.

Pühapäeval hukkus Idlibis õhurünnakus 18 inimest, nende seas üks noor ajakirjanik Anas al-Dyab, kes oli Valgete Kiivrite liige ja töötas ka uudisteagentuuri AFP heaks.

Septembris sõlmitud vaherahu pidanuks vältima režiimivägede pealetungi Idlibile, kuid seda ei jõustatud täielikult, sest piirkonda kontrollivad džihadistid keeldusid plaanitud puhvertsoonist taandumast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles