Zelenskõi suure võimuga kaasnev suur vastutus (2)

Kaspar Schultz
Copy
Uskumatu, aga tõsi. Vaatamata poliitilise kogemuse puudumisele suutsid Zelenskõi ja Rahva Teener saavutada pea täieliku kontrolli Ukraina poliitilise süsteemi üle.
Uskumatu, aga tõsi. Vaatamata poliitilise kogemuse puudumisele suutsid Zelenskõi ja Rahva Teener saavutada pea täieliku kontrolli Ukraina poliitilise süsteemi üle. Foto: Sergey / imago images / Xinhua / Scanpix

Rahva Teener võitis ülekaalukalt pühapäeval toimunud valimised, saades absoluutse enamuse parlamendis. Zelenskõi saab nüüd hakata ellu viima oma poliitilisi eesmärke, kuid probleemiks on poliitiliste kogemustega inimeste vähesus.

Ukraina parlamendivalimised on läbi ning hetkel on loetud 99,85% häältest. Valimiste ülekaalukaks võitjaks osutus Rahva Teener, kes sai endale parlamendis 253 kohta 424-st – piisavalt, et valitseda üksi.

Teise parima teinud Opositsiooni Platvorm – Elu Nimel (OPEN) sai parlamendis 43 kohta, mis on ligi kuus korda vähem Rahva Teenrist. Senise presidendi Petro Porošenko juhitud Euroopa Solidaarsus sai vaid 25 kohta, ehk 107 kohta vähem kui eelmistel valimistel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles