Lõuna-Korea jäämurdja jõuab lekkiva Spartani 25. detsembril

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea jäämurdja, mis liigub Antarktikas hätta sattunud Vene kalalaeva Sparta suunas, jõuab kohale 25. detsembril ehk kaks päeva plaanitust varem.

Jää tõkestas laeval teekonna ja tekitas sellele eelmise neljapäeva õhtul süvisejoonest 40-60 sentimeetrit allpool augu, kust vesi hakkas lastiruumi tungima.

Eelmisel ööl kinnitas laev end suure jääpanga külge ja saavutas püsivuse.

Sparta omanikfirmaks on Vladivostokis registreeritud Antei. Ettevõtte peadirektor Andrei Polomari sõnul peaks Lõuna-Korea jäämurdja jõudma Rossi meres oleva hädaliseni 25. detsembril. Kuna laev liigub jäävabas vees, siis sõiduaeg lühenes, lisas ta.Varem oli prognoositud, et laev jõuab Rossi merre 27. detsembril.

«Olukord Startal on stabiilne. Vee sissetung vähenes meeskonna oskusliku tegutsemise ja paigatud koha jääga kattumise tõttu,» rääkis Polomar.

Kalalaeva rahvusvahelise meeskonna moodustavad 15 venelast, 16 indoneeslast ja Ukraina kodanik. Laevas on 200 tonni kütust. Lekkeoht tekib juhul, kui laev peaks uppuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles