Kuueaastane Lõuna-Korea Youtube'i staar ostis 8 miljoni dollari eest kinnisvara

Copy
Lõuna-Korea laps-staar Boram toitu valmistamas.
Lõuna-Korea laps-staar Boram toitu valmistamas. Foto: Boram Tube Vlog / Youtube

Boram, kellel on videojagamisportaalis kahe kanali peale kokku üle 30 miljoni jälgija, otsis Souli prestiižes linnajaos viiekorruselise hoone.

Boram ostis 8 miljoni dollari eest hoone trendikas Souli eeslinnas Gangnamis selle aasta alguses. Avaliku kinnisvara registreerimise dokumendi järgi ostis hoone Boram Family ettevõte, mille seadsid üles laps-staari vanemad.

Boram postitab videoid kahele Youtube'i kanalile. Üks neist on tema mänguasjade arvustuse kanal ning teine on videoblogide jaoks. Esimesel kanalil on 13,6 ning teisel 17,6 miljonit jälgijat.

Tema kõige populaarsemas videos, mida on vaadatud üle 376 miljoni korra, teeb Boram kiirnuudleid, kasutades oma plastiknõusid toidu valmistamisel. Videos sööb ta nuudleid koos isaga.

Borami loome on aga saanud ka kriitikat tema koduriigis. 2017. aastal sai mittetulundusorganisatsioon Päästke Lapsed kirju Lõuna-Korea kodanikelt, kes avaldasid muret, et Borami videod võivad avaldada negatiivset mõju noorte vaatajate emotsioonaalsele ja eetilisele arengule.

Mõnes videos on näha Boramit varastamas isa rahakotist raha ning sõitmas näiliselt autoga, ütles organisatsiooni esindaja Koh Woohhyun CNN-ile. Organisatsioon saatis videod ka politseile, mistõttu pidid Borami vanemad läbima nõustamiskoolituse laste ärakasutamise ennetamise teemal.

Boram ei ole ainuke laps-staar Youtube'is

Forbesi andmetel oli eelmisel aastal enim teeniv Youtube'i kasutaja seitsmeaastane Ryan Kaji, Ameerika Ühendriikidest pärit mänguasjade arvustaja. Eelmisel aastal teenis ta hinnanguliselt 22 miljonit dollarit oma kanali pealt, mida jälgib 20,8 miljonit inimest.

Youtube'i staarid teenivad raha mitmel viisil. Kui levinuim on reklaamirahade saamine videopostituse pealt, siis tehakse ka koostööd ettevõtetega toodete reklaamimiseks videote sees.

Youtube on saanud kriitikat selle eest, kuidas nad käitlevad lapsi kujutavaid videosid. Vastates kriitikale, et platform aitab pedofiilidel leida videosid lastest, keelas Youtube selle aasta veebruaris alaealiste laste videode all kommenteerimise oma keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles