Kanada politsei tuvastas tagaotsitavate noormeeste kolmanda ohvri

Copy
Kolme inimese mõrvas kahtlustatavad Kam McLeod (19) and Bryer Schmegelsky (18).
Kolme inimese mõrvas kahtlustatavad Kam McLeod (19) and Bryer Schmegelsky (18). Foto: Royal Canadian Mounted Police / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Kanada politsei tuvastas kolme inimese mõrvas kahtlustatavate Kam McLeodi (19) and Bryer Schmegelsky (18) kolmanda ohvri. Otsingud on liikunud 3000 kilomeetri kaugusele mõrvapaigast.

Kanada noormehi kahtlustatakse Austraaliast pärit Lucas Fowleri ja tema partneri, USA kodaniku Chyanna Deese’i mõrvas ja kolmanda, varem tuvastamata mehe mõrvas.

Politsei esitas Bryer Schmegelskyle ja Kam McLeodile süüdistuse 64-aastase Leonard Dycki mõrvas – tegemist on kolmanda, varasemalt tuvastamata ohvriga, kelle söestunud surnukeha leiti Mcleodi ja Schmegelsky matkabussi juurest. Noormeeste vahistamiseks on välja antud order.

Kanada kuningliku ratsapolitsei joonistus kolmandast ohvrist Leonard Dyckist.
Kanada kuningliku ratsapolitsei joonistus kolmandast ohvrist Leonard Dyckist. Foto: HANDOUT / REUTERS / Scanpix

Nad on ka Fowleri ja Deese’i mõrvas kahtlustatavad, kuid nende mõrvade eest ei ole veel süüdistusi esitatud. Noorpaari surnukehad leiti sama maantee äärest, kust ka Dycki surnukeha, kuid ligi 500 kilomeetrit eemal.

Alan Schmegelsky, ühe tagaotsitava poisi isa, teatas pressile, et ta pojal oli tõsiseid probleeme ning ilmselt läheb ta lõpuni ehk tulevahetuseni välja. «Ta tahab, et tema lõpp oleks valus,» ütles Alan Schmegelsky.

Esialgu arvati, et mõrvade vahel puudub seos, kuid esmaspäeval teatas politsei, et mõrvad võivad olla seotud.

Dycki isik oli kuni kolmapäevani tuvastamata. Tema surnukeha leiti 19. juulil, kahe kilomeetri kaugusel McLeodi ja Schmegelsky põlenud matkabussist.

Mõrvatud Chynna Deese (24) ja Lucas Fowler (23).
Mõrvatud Chynna Deese (24) ja Lucas Fowler (23). Foto: HANDOUT / REUTERS

McLeod ja Schmegelsky on lapsepõlvesõbrad, pärit väikesest Port Alberni linnast, Vancouveri saarelt. Nad olid väidetavalt töötanud koos kohalikus kaubamajas, et teenida mandrile reisimiseks piisavalt raha. Schmegelsky vanaema teatel lahkusid noormehed Port Alberni linnast 12. juulil, et leida tööd mandril Yukoni linnas.

Schmegelsky ja McLeod on siiani jooksus. Politsei avastas nende põlenud sõiduki riismed ligi 3000 kilomeetri kaugusel Leonard Dycki mõrvapaigast, Gillami linna lähedalt Manitoba provintsist.

Nädala möödudes on selgunud üha enam informatsiooni poistest, keda esialgu peeti lihtsalt kadunuks. Kolmapäeval avaldasid väljaanded The Globe ja Mail pildid, millel on näha Schmegelskyt sõjaväerõivastes ja gaasimask peas. Lisaks oli piltide hulgas foto natsi-Saksamaa sümbolitega noast ja haakristiga käepaelast.

Politseil ei ole õnnestunud luua loogilist sidet Fowleri ja Dease’i ning Dycki mõrvade vahel. Politsei usub, et kolme inimese mõrvas kahtlustatavad noormehed on pagenud väikesesse eraldatud Gillami linna Põhja-Manitoba provintsis.

Tagaotsitavate leidmiseks on välja saadetud hädaabitöötajaid, õhutugi ning politsei lisajõude. Viimase kahe päeva jooksul on politseile antud üle 80 vihje ning võimud on hoiatanud inimesi tagaotsitavatele ise mitte läheneda.

Relvaga on märgitud kohad, kust avastati surnukehad. Fowleri ja Deese'i surnukehade ja Gilliami linna vaheline teekond märgitud sinisega.
Relvaga on märgitud kohad, kust avastati surnukehad. Fowleri ja Deese'i surnukehade ja Gilliami linna vaheline teekond märgitud sinisega. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Politsei pressiesindaja sõnul ei ole Gillamist ühtegi sõidukit varastatud ning võimud hoiavad ühelainsal linnast väljuval teel silma peal. 1300 elanikuga Gillam on Manitoba provintsi kõige põhjapoolsem punkt, kuhu autoteed mööda pääseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles