Spetsnazi lastelaager pandi pärast lapsepeksu kinni (1)

Copy
Vene laste sõjaväelaager Miris.
Vene laste sõjaväelaager Miris. Foto: Valeri Matõtsin/TASS/Scanpix

Venemaal Habarovski krais asuv lastelaager suleti, kui üks laagris osalenud laps pärast jõhkrat peksmist haiglasse toimetati.

Vene juurdluskomitee ametnike sõnul peksti jõhkralt 11-aastast poissi, kes rünnaku järel kraavi visati. Juhtum leidis aset Vene eriüksuste organiseeritud lastelaagris.

Poiss toimetati Habarovski linna haiglasse, kus tal tuvastati selgroo- ja peavigastused. Vaatamata vigastustele suutis poiss helistada vanematele, kes elavad Juudi autonoomses oblastis.

Juurdluskomitee ametniku sõnul on juhtumi osas algatatud uurimine ning peksmist korraldanud isikud tuvastati. Samuti algatati juurdlus laagri ametnike suhtes, keda kahtlustatakse teenuse osutamisel turvareeglite täitmata jätmises.

Laagri veebilehe teatel on asutuse peamine eesmärk aidata arvutimängudest sõltuvuses lapsi, et «nad oma vidinad unustaks ning kogeks tõelist elu» sõjaväepersonali kombel.

Peksmisjuhtumiga samal päeval hukkus Habarovski piirkonnas laste telklaagris puhkenud tulekahjus neli inimest. Selle laagri juhataja ning omanik on eeluurimisvanglas süüdistatuna tapmises ja ohutusreeglite eiramises.

Samuti vahistati juhtumiga seoses eriolukordade ministeeriumi töötaja, keda süüdistatakse hooletuses tööülesannete täitmisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles