Hongkonglased avaldasid keelust hoolimata triaadide vastu meelt

Copy
Hongkongi elanikud triaadide vastu meelt avaldamas.
Hongkongi elanikud triaadide vastu meelt avaldamas. Foto: Reuters / Scanpix

Tuhanded Hongkongi meeleavaldajad sammusid täna politsei keeldu trotsides läbi linna Hiina piiri äärde, et avaldada meelt maffiajõukude vastu, keda kahtlustatakse eelmisel pühapäeval demonstrantide peksmises.

Protestiaktsioonid on kestnud juba seitse nädalat, kuid eelmisel pühapäeval ründasid meeleavaldajaid ja ajakirjanikke Yuen Longi metroojaamas kurikate ja metalltorudega relvastatud jõugud. 

Hiina maffia ehk triaadidega seostatavad jõugud peksid demonstrante, nii et 45 inimest sattus haiglasse.

Politseid süüdistatakse vägivallale loius reageerimises ning kahtlustatakse kokkumängus triaadidega või lihtsalt nende tegevusele läbi sõrmede vaatamises.

Vastuseks pühapäevasele vägivallajuhtumile keelas politsei ära laupäevaks kavandatud Yuen Longi meeleavalduse, öeldes, et kardab protestijate kättemaksurünnakuid külaelanikele.

Demonstratsiooni korraldamise võttis üle sotsiaalmeedia.

Laupäeva pärastlõunaks oli Yuen Longi raudteejaama ja ümberkaudsetele tänavatele kogunenud tohutu rahvahulk. Politsei oli kohal, kuid ei sekkunud. 

Hongkongi protestid said alguse nüüdseks tagasi võetud eelnõust, mis oleks võimaldanud väljaandmisi Mandri-Hiinale, kuid on praeguseks kasvanud ulatuslikumaks liikumiseks, mis nõuab demokraatlikke reforme, üldist hääleõigust ja erihalduspiirkonna vabaduste piiramise lõpetamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles