Kaks USA turisti pussitas Roomas surnuks politseiniku (1)

Copy
Sündmuspaik Roomas.
Sündmuspaik Roomas. Foto: Cesare Abbate/EPA/Scanpix

Kaks 19-aastast USA turisti pussitas reedel Roomas surnuks politseiniku, kes uuris kotivargust.

Kahtlusalused peeti kinni ja nad tunnistasid end 35-aastase Mario Cerciello Rega pussitamises süüdi, teatasid karabinjeerid avalduses, kuid ei avalikustanud ameeriklaste nimesid.

Itaalia rahvusringhääling RAI teatas hiljem prokuratuuri antud vahistamismäärust kommenteerides, et kahtlustatavad on 2000. aastal San Franciscos sündinud Gabriel Christian Natale Hjorth ja Finnegan Lee Elder.

Ameeriklased haarasid Roomas ühelt narkodiilerilt koti, kui see oli andnud neile kokaiini asemel «teist ainet», ütles uurimisega seotud allikas.

Ameeriklased nõudsid koti tagasiandmise eest sada eurot ja gramm kokaiini. Diiler helistas politseisse, öeldes, et korraldas varastega kohtumise oma koti ja mobiiltelefoni tagasisaamiseks.

Meestel tekkis kohtumispaika saabunud karabinjeeridega rüselus, mille käigus Cerciello Regat kaheksa korda pussitati. Ta suri haiglas.

Valvekaamerate videosalvestised ja pealtnägijate tunnistused võimaldasid politseil ameeriklaste asukoha kiiresti välja selgitada. Nad peatusid sündmuskoha lähedal hotellis.

Politsei sõnul olid ameeriklased «valmis Itaaliast lahkuma», kui nad kinni võeti.

Hotellitoa läbiotsimisel leiti laepaneeli taha peidetud pikk nuga, mida ilmselt kasutati Cerciello Rega ründamiseks. Samuti leidsid politseinikud riided, mida ameeriklased vahejuhtumi ajal kandsid.

Ameeriklased tunnistasid end ülekuulamisel süüdi, kui neile esitati ümberlükkamatud asitõendid.

Prokuröride sõnul on Elder peamine kahtlusalune ning talle esitati süüdistus Cerciello Rega korduvas pussitamises. Natale Hjorthi süüdistatakse vägivalla kasutamises teise karabinjeeri vastu. Tema vigastused ei ole tõsised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles