Iraan kutsub Pompeod vestlema USA-s kinni peetud uudisteankruga

Copy
Jaanuaris Ühendriikides kinni peetud Iraani riikliku telekanali Press TV uudisteankur Marzieh Hashemi, kes on USA-s sündinud.
Jaanuaris Ühendriikides kinni peetud Iraani riikliku telekanali Press TV uudisteankur Marzieh Hashemi, kes on USA-s sündinud. Foto: AP/Scanpix

Iraan tegi pühapäeval USA välisministrile Mike Pompeole ettepaneku, et võib saata teda intervjueerima riigitelevisiooni uudisteankru, kes Ühendriikides mõne aja eest kinni peeti.

Pompeo ütles nimelt neljapäeval meediakanalile Bloomberg, et ta läheks hea meelega Teherani Iraani ja Ühendriikide vahel tekkinud pingeid leevendama ning esineks vabatahtlikult Iraani televisioonis, kus üritaks selgitada USA seisukohti kehtestatud sanktsioonide taga.

«Teretulnud oleks võimalus kõneleda otse iraani rahvaga sellest, mida nende juhtkond on teinud ja kuidas see on Iraani kahjustanud,» ütles Pompeo.

«Meie reporter Marzieh Hashemi võib minna ja (Pompeod) intervjueerida, et ta saaks öelda, mis tal öelda on,» ütles Iraani valitsuse pressiesindaja Ali Rabiei pühapäeval uudisteagentuurile IRNA.

Islamiusku üle läinud mustanahaline Hashemi on sündinud Ühendriikides ning töötab Iraani ingliskeelse kanali Press TV uudisteankruna.

Jaanuaris peeti ta USA-s kinni seaduse alusel, mis lubab vahistada inimesi, keda kahtlustatakse kriminaalkuritegude tunnistajaks olemises.

Varem Melanie Franklini nime kandnud Hashemit hoiti kinni 10 päeva.

Pärast seda sõitis ta Iraani ning on süüdistanud Ühendriike moslemite ja mustanahaliste diskrimineerimises ja vägivallas.

Rabiei ütles pühapäeval, et Pompeo oli sunnitud väljendama valmisolekut Iraani televisioonis esineda, sest tema Iraani kolleeg Mohammad Javad Zarif andis hiljuti USA meediale hulga usutlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles