Politsei püüab moskvalaste viha vaigistada kumminuiadega (10)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Moskvas laupäeval toimunud meeleavalduse laiali ajamiseks kasutas politsei jõudu ning nii mõningi protestija sai vahistamise käigus vigastada. 
Moskvas laupäeval toimunud meeleavalduse laiali ajamiseks kasutas politsei jõudu ning nii mõningi protestija sai vahistamise käigus vigastada. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP/Scanpix

Kuigi üleeilsed vabu valimisi nõudnud protestid Moskvas olid märksa väiksema osalejaskonnaga kui nädal varem, märgib vahistatud ligi 1400 inimest viimaste aastate rekordit ning opositsioon loodab hoida rahva pahameelt valitsuse vastu sügiseste kohalike valimiste eel hõõgvel.

Eile hommikuks oli vabaühendus OVD-Info, mis on meeleavaldustel vahistamiste üle arvet pidanud alates 2011. aastast, loendanud kokku 1373 Moskvas kinni võetud inimest. Organisatsioon ning vahistatutele laupäeval abi pakkunud juristide ühendus lisasid, et suurem osa protestijatest oli selleks ajaks taas vabaks lastud, kuid eile viibis endiselt trellide taga 150 inimest.

Nii palju inimesi pole Moskvas ühelgi meeleavaldusel kinni peetud alates 2012. aastast, mil pealinnas toimusid ulatuslikud pahameeleavaldused Vladimir Putini naasmise tõttu presidendiametisse pärast nelja aastat peaministrina.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles