Nigeerias hukkus Boko Harami rünnakus 65 inimest

Copy
Terrorirühmituse Boko Haram ees põgenenud nigeerlased
Terrorirühmituse Boko Haram ees põgenenud nigeerlased Foto: SCANPIX

Islamistlik äärmusrühmitus Boko Haram tappis nädalavahetusel Nigeeria kirdeosas 65 inimest, teatasid pühapäeval kohalikud võimud.

Rünnak toimus laupäeval Borno osariigi pealinna Maiduguri lähistel.

Algul teatati 23 hukkunust, kuid hiljem leiti veel surnukehi. «Surma sai 65 ja vigastada 10 inimest,» teatas kohaliku valitsuse juht Muhammed Bulama. Bulama sõnul sai esialgses rünnakus matusetalitusele surma üle 20 inimese. Veel kümned said surma, kui nad üritasid džihadiste jälitada.

Kohalik Boko Harami vastane maakaitsevägi kinnitas ohvrite arvu, kuid kirjeldas rünnaku kulgu veidi teisiti. Bunu Bukar Mustapha ütles AFP-le, et 23 inimest tapeti matustelt naastes ning 42 inimest sai surma, kui hakkas terroriste taga ajama.

Bulama hinnangul oli tegemist kättemaksuga rünnaku eest, milles kohalikud elanikud tapsid 11 nende külla ilmunud džihadisti. Ära võeti ka 10 islamistide automaati.

Boko Harami võitlejad korraldavad regulaarselt rünnakuid Nganzai piirkonnas. Rühmituse kümmekond aastat kestnud vägivallas Kirde-Nigeerias on hukkunud umbes 27 000 inimest ja kodudest on lahkuma sunnitud üle kahe miljoni.

Boko Haram on jagunenud oma ammusele liidrile Abubakar Shekaule lojaalseteks võitlejateks ja nendeks Islamiriigi haruks. Shekau rühmitus tavatseb rünnata pehmemaid sihtmärke, sealhulgas tsiviliste, samas kui Lääne-Aafrika Provintsi Islamiriik (ISWAP) on hoogustanud rünnakuid sõjaväe vastu.

2015. aastast alates on Kameruni, Tšaadi, Nigeri ja Nigeeria relvajõud koondunud paljurahvuseliseks jõuks, et võidelda relvastatud äärmusislamistide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles