Navalnõi raviarst: opositsionääri tervise järsu halvenemise põhjustas tundmatu keemiline aine (9)

Copy
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/Scanpix

Arestimajast haiglasse viidud Vene opositsionääri Aleksei Navalnõi raviarst kinnitas sotsiaalmeedias, et tema patsiendi tervise halvenemise põhjustas tundmatu keemiline aine.

Kui varem teatati, et Navalnõi viidi haiglasse teda tabanud allergiahoo tõttu, siis täna kinnitas opositsionääri raviv oftalmoloog Anastassia Vassiljeva, et tegemist on tugeva toksilise kerato-konjunktiviidi, dermatiidi ja intoksikatsiooniga (nahakahjustustega).

Navalnõil diagnoositi tugev vedeliku eritus silmadest, silmapiirkondade tugev hüpereemia, mädaeritised ja mitmed muud tõsised terviseprobleemid.

«Mina kui arst, kes ravis Navalnõil kaks aastat tagasi silma pindmise osa väga rasket põletust, võin täie veendumusega öelda, et nii 2017. aastal kui ka praegu on tegemist tundmatute keemiliste ainete kahjustava toime tulemusega. Mingit allergiat Alekseil pole kunagi olnud ega ei ole,» rõhutas silmaarst.

Vassiljeva märkis, et nii temal kui ka teisel Navalnõi raviarstil, Jaroslav Ašimihinil ei lastud patsienti täielikult läbi vaadata, vaatamata sellele, et haiglas, kuhu Navalnõi toodi, pole oftalmoloogiaosakonda.

Ühtlasi soovitab Vassiljeva õiguskaitseorganitel viia läbi voodipesu keemiline analüüs, samuti soovib silmaarst Navalnõi täiendavat läbivaatust.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles