Inimjaht Kanadas: patrullgrupp sai infot mõrvaduo kohta

Copy
Kanada kuningliku ratsapolitsei kasutab mõrvas kahtlustatavate noormeeste otsingul helikoptereid ja droone.
Kanada kuningliku ratsapolitsei kasutab mõrvas kahtlustatavate noormeeste otsingul helikoptereid ja droone. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Kanada politseil on käimas suuroperatsioon, kus otsitakse kaht mõrvas kahtlustatavat noormeest. Otsingusse on haaratud politseinikud, helikopterid, politseikoerad ja droonid.

Viimane teade põgenike kohta tuli Manitoba provintsist York Landingu kogukonna ümbrusest, kus tagaotsitavaid märkas põlisrahvaste patrullgrupp. Kolme inimese mõrvas kahtlustatavad Kam McLeod (19) ja Bryer Schmegelsky (18) on juba teist nädalat jooksus.

Pühapäeva õhtul jõudis politseini vihje, et neid on märgatud York Landingu piirkonnas. Õhtuks ei olnud politsei tagaotsitavaid siiski leidnud. Kõigile kohalikele elanikele on edastatud hoiatus püsida toas ning lukustada uksed ja aknad – sest tegemist on väga ohtlike kurjategijatega.

Kanada politsei otsib Gillami linna lähedal, Manitoba provintsi põhjaosas jäljekoertega mõrvas kahtlustatavaid noormehi.
Kanada politsei otsib Gillami linna lähedal, Manitoba provintsi põhjaosas jäljekoertega mõrvas kahtlustatavaid noormehi. Foto: HANDOUT / REUTERS / Scanpix

McLeodit ja Schmegelskyit kahtlustatakse Austraaliast pärit Lucas Fowleri (23) ja USA kodaniku Chynna Deese’i (24) topeltmõrvas. Noormeestele on esitatud ametlik süüdistus ning välja antud vahistamisorder 64-aastase kanadalase Leonard Dycki mõrva eest.

«Anname endast kõik, et kahtlusalused leida ja kinni nabida. Kogukonna ohutus on meie prioriteet. Me palume kohalikel püsida toas ning sulgeda uksed ja aknad ning veenduda, et need on lukus,» kirjutas Kanada politsei Twitteris.

Tagaotsitavad jäid turvakaamera videole 21. juulil Saskatchewani provintsis, ühes Meadow Lake'i poes. Politsei avaldas video ka oma Twitteri kontol lootuses, et see aitab inimestel paremini noormehi tuvastada ja lõpuks nende vahistamiseni viia.

York Factory põlisrahvaste kogukonna juht Leroy Constant teatas, et Kanada politsei patrullib piirkonnas helikopterite, koerte ja otsingumeeskondadega, kuid tugevate tuulte tõttu on helikopterite ja droonide töö raskendatud.

Politsei on palunud kohalikel sotsiaalmeediasse nende pilte mitte postitada, sest see võib anda jooksikutele aimu politsei tegevusest ning võimaldaks püsida neist sammu võrra ees.

Politsei ei ole küll avaldanud informatsiooni tagaotsitavate relvastuse kohta, kuid teada on, et nii McLeod kui ka Deese surid kuulihaavadesse.

York landingu kogukond koosneb 443 inimesest ja nad elavad umbes 11-ruutkilomeetrisel maa-alal. Neil on oma patrullgrupid, mille liikmed on erinevatest põlisrahvaste klannidest.

Viimased viis päeva on politsei keskendunud Gillami linna ümbrusele. York Landing asub linnast umbes 80 kilomeetri kaugusel, kuid piiratud ligipääsu tõttu võib autosõit kesta tunde.

Kanada politsei on mõrvas kahtlustatavate otsingul jõudnud York Landingu piirkonda. Läbi otsitakse metsamaju, onne ja veekogusid.
Kanada politsei on mõrvas kahtlustatavate otsingul jõudnud York Landingu piirkonda. Läbi otsitakse metsamaju, onne ja veekogusid. Foto: RCMP / HANDOUT / EPA / Scanpix

Bear Clani vabatahtlike patrullgrupi andmetel olevat tagaotsitavad otsinud prügikastidest toitu. Nende viimane politsei teada asukoht oli Gillami linnas, kuid nüüd usutakse, et McLeod ja Schmegelsky on linnast pagenud, kasutades selleks tõenäoliselt maskeeringut või mõne kohaliku abi, kes neid ehk ära ei tundnud.

Politseinikud on läbi otsinud metsamaju, onne ja veekogusid. Nendeni on jõudnud üle 200 vihje.

Kaardil on punase relvaga märgitud Leonard Dycki surnukeha (vasak) ning Lucas Fowleri ja Chynna Deese’i surnukehade leidmise koht. Sinise helikopteriga on märgitud Gilliami otsingupiirkond (vasak) ja York Landingu otsingupiirkond (parem).
Kaardil on punase relvaga märgitud Leonard Dycki surnukeha (vasak) ning Lucas Fowleri ja Chynna Deese’i surnukehade leidmise koht. Sinise helikopteriga on märgitud Gilliami otsingupiirkond (vasak) ja York Landingu otsingupiirkond (parem). Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles