Briti peaministri ametlikku residentsi kolib esmakordselt mitteabielus paar

Copy
Roosakas kleidis Carrie Symonds vaatamas vasakul esireast, kuidas tema elukaaslane Boris Johnson peab 24. juulil peaministri ametliku residentsi ees oma esimese kõne Briti peaministrina.
Roosakas kleidis Carrie Symonds vaatamas vasakul esireast, kuidas tema elukaaslane Boris Johnson peab 24. juulil peaministri ametliku residentsi ees oma esimese kõne Briti peaministrina. Foto: Adam Gray / SWNS / Scanpix

Boris Johnson ja tema tüdruksõber Carrie Symonds kolivad täna Downing Streetil asuvasse Briti peaministri ametlikku residentsi ning sellega saab neist esimene selles residentsis elanud mitteabielus paar.

Pärast seda, kui Briti endine peaminister Theresa May pidi ametist lahkuma, on Briti tabloidid pööranud oma põhitähelepanu Johnsonile ja tema tüdruksõbrale. Symonds töötas 2012. aastal kampaanias, millega Johnson Londoni linnapeaks sai.

«Peaminister kolib täna ametlikult sisse ning jah, tema elukaaslane hakkab ka seal elama,» ütles Downing Streeti pressiesindaja. Sellega lõppesid nädalaid kestnud spekulatsioonid paari eluaseme ümber.

Johnson (55) ja Symonds (31) ei hakka aga elama kuulsa Downing Streeti musta ukse taga, mille kohal kõrgub tänavanumber 10. Seal hakkab elama uus rahandusminister Sajid Javid, kelle tööruumid asuvad kõrvalasuvas hoones tänavanumbriga 11.

Downing Street 11 hoones asub ruumikam nelja magamistoaga korter.

Korterid vahetas sedasi esmakordselt ära endine Tööparteilasest peaminister Tony Blair ning sestsaati pole otsust ümber tehtud. Oma abikaasaga elas seal ka endine peaminister May.

Symonds, endine Konservatiivse Partei avalike suhete üks kujundajatest, on saanud hüüdnime «esimene tüdruksõber».

Teda on aga avalikkuses nähtud harva pärast seda, kui tal oli Johnsoniga juunis vali tüli, mille peale naabrid neile politsei kutsusid.

Sellest alguse saanud meediatorm sundis paari mujale kolima.

Peaministri kantselei rõhutas, et ühe keskkonnaalase heategevusorganisatsiooni heaks töötav Symonds ei saa maksumaksja palgatud abisid.

«Lisakulu maksumaksjale ei tule,» ütles pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles