Lukašenka lubas tänavu Valgevene presidendivalimisi mitte korraldada

Copy
Aleksandr Lukašenko.
Aleksandr Lukašenko. Foto: Mikhail Metzel / Mikhail Metzel / TASS / SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka lubas korraldada parlamendi- ja presidendivalimised «seaduse kohaselt põhiseaduse raames», välistades presidendivalimiste korraldamise veel sel aastal. 

«Esimene küsimus, mida ühiskonnas pidevalt arutatakse – ja tõmmatakse sellesse arutelusse Lidiat (keskvalimiskomisjoni esinaine Lidia Jermošina – toim) – on parlamendivalimiste tähtaeg. Oleme kindlalt otsustanud, et tänavu tulevad parlamendivalimised ja tuleval aastal presidendivalimised,» ütles Lukašenka riikliku uudisteagentuuri BelTA teatel töökohtumisel Jermošinaga.

«Seda vaatamata mõningate «asjatundjate» ennustustele, et kuivõrd valitseb rahu ja vaikus, korraldab Lukašenka kiirkorras presidendivalimised, et hõivata presidenditool uuesti ja kauaks ajaks. See on täielik eksitus. Nagu ma lubasin, kõik tuleb seaduse kohaselt ja põhiseaduse raames,» sõnas president. 

Aprillis tegi Lukašenka läkituses rahvale ja parlamendile ettepaneku korraldada 7. novembril ennetähtaegsed parlamendivalimised. Jermošina soostus 17. novembri tärminiga. Valgevene korralised parlamendivalimised peaksid toimuma tuleva aasta suvel-sügisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles