Saksamaal lapse rongi ette tõuganud mees oli jooksus Šveitsi politsei eest (17)

Copy
Lilled rongi alla tõugatud lapse mälestuseks Frankfurdi jaamas.
Lilled rongi alla tõugatud lapse mälestuseks Frankfurdi jaamas. Foto: EPA/Scanpix

Eritrealane, kes tappis Saksamaal läheneva rongi ette tõugates kaheksa-aastase poisi, oli jooksus Šveitsi politsei eest seoses läinudnädalase vägivaldse vahejuhtumiga, teatasid täna võimud.

Abielus kolme lapse isa, 40-aastane Habte A., oli sel aastal ka psühhiaatrilisel ravil, ütles politsei Zürichi kantonis, kus ta elas. 

Möödunud nädalal oli ta raevuhoo käigus ähvardanud naabrinaist noaga ning pannud ta luku taha. Enne põgenemist sulges ta oma korterisse ka abikaasa koos ühe-, kolme- ja nelja-aastase lapsega. 

Spiegel Online kirjutas, et asüülitaotleja, kes oli elanud Šveitsis 13 aastat, töötas alates möödunud aasta algusest Žürichi transpordiametis trammide hoolduse alal. 

Saksa föderaalpolitsei ülema Dieter Romanni sõnul ei olnud kahtlusalune Euroopa politsei andmebaasis ning ta sai vabalt riigipiire ületada.  

Saksa prokurörid esitasid mehele seoses rünnakuga süüdistused mõrvas ja mõrvakatses. Tragöödia šokeeris kogu riiki ja juhtunu pealtnägijad vajasid traumanõustamist

Mees tõukas Frankfurti pearaudteejaamas rööbastele ka poisi ema ning püüdis edutult sama teha ka ühe 78-aastase naisega.

«Kui emal õnnestus kukkumise järel end kahe raudtee vahelisele kitsale jalgrajale veeretada, siis laps jäi saabuva rongi alla ja suri sündmuskohal saadud vigastustesse,» on öeldud Frankfurdi prokuratuuri avalduses.

Mees hüppas platvormilt alla ja pages üle raudtee, kuid teda asusid jälitama möödujad ning kahe kvartali kaugusel jaamast said politseinikud ta kätte. 

Kahtlusalune oma ohvreid eelnevalt ei tundnud ning tal puudusid ka alkoholi- ja uimastitarvitamise nähud, lausus prokuratuuri pressiesindaja Nadja Niesen.

«Kuritegu viitab vaimsele häirele,» ütles Niesen pressikonverentsil, lisades, et «järgneva uurimise käigus viiakse kindlasti läbi süüaluse psühhiaatriline kontroll, et hinnata tema vastutusvõimet».

Pressiesindaja sõnul on mees vahi all, kuid ei ole oma motiive selgitanud. Kui talle ametlikult süüdistus esitatakse ning kohus ta süüdi mõistab, ootab meest eluaegne vangistus.

Saksa siseminister Horst Seehofer katkestas oma suvepuhkuse, et pidada nõu tähtsamate julgeolekuteenistuste juhtidega.

Saksa parempopulistid on aga juhtunuga seoses taas kord võtnud kritiseerida liidukantsler Angela Merkeli immigratsioonipoliitikat.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles