Iraagi Niineve ekskuberner varastas 10 miljonit dollarit arenguabi

Copy
Dollarid.
Dollarid. Foto: Alexey Suhorukov / Sputnik

Iraagi Niineve provintsi jooksus olev eksjuht varastas umbes 10 miljoni dollari ulatuses provintsile suunatud arenguabist, teatas riigi korruptsioonitõrjeamet.

Korruptsioonitõrjeameti kõneisik ütles, et uurijad leidsid «arveid arendajatelt Iraagi Kurdistanis».

Ta lisas aga, et ei leitud kviitungeid arvetel märgitud summadele, mis olid mõeldud kahe haigla renoveerimiseks Niineve pealinnas Mosulis.

Paljud provintsi elanikud on endiselt ümberasustatud ja avalikud teenused ei ole seal veel täielikult taastatud.

Praegu elab umbes 1,6 miljonit iraaklast endiselt laagrites. Neist umbes 40 protsenti olid algselt pärit Niinevest, teatab Rahvusvaheline Rändeorganisatsioon (IOM).

Riigi migratsiooni- ja ümberasustatute ministeerium eraldas Niineve provintsile kokku 11,3 miljardit dinaari (9,4 miljonit dollarit) arenguabi.

«See on debiteeritud ja see ei paista olevat provintsi ametivõimude pangakontodel ega provintsinõukogu käes,» teatas korruptsioonitõrjeamet.

«See kanti Kurdistani», mis on Iraagi autonoomne piirkond, kus ametist tagandatud kuberner Nawfel Akoub end arvatavalt koos mitme teise tagaotsitava ametnikuga peidab.

Kuberner on jooksus alates märtsis aset leidnud praamiõnnetusest Mosulis, kus hukkus 150 inimest.

Aprillis teatas korruptsioonitõrje, et Akoub ja talle lähedased ametnikud varastasid Niineve 800 miljoni dollarisest eelarvest umbes 60 miljonit dollarit.

Korruptsioon on Iraagis lokkav ja riigi parlamendi hinnangul on kahtlased poliitikud ja ärimehed alates 2004. aastast varastanud umbes 250 miljardi dollari jagu riigiraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles