India võimud teatasid kohviparun VG Siddhartha surnukeha leidmisest

BNS
Copy
VG Siddhartha
VG Siddhartha Foto: wikipedia. org

India võimud kinnitasid täna, et kohviparun VG Siddhartha surnukeha leiti riigi lõunaosas Karnataka osariigis Netravathi jõe lähedalt.

Kodumaal Starbucksist populaarsema Cafe Coffee Day keti asutaja Siddhartha jäi kadunuks esmaspäeva õhtul. Teda nähti viimati Mangalore lähedal Netravathi jõe ääres. Ärimehe kadumisest teatas tema autojuht.

Võimud käivitasid suure otsinguoperatsiooni ning üks kalur leidis tema laiba jõe kaldalt.

«Siddhartha surnukeha leiti täna varahommikul,» lausus Lõuna-Karnataka politsei aseülem Sasikanth Senthil. «Me oleme saatnud tema surnukeha lahkamisele ja ootame praegu tulemusi.»

Mangalore politseikomissari Sandeep Patili antakse ettevõtja surnukeha pärast ametlike protseduuride läbiviimist üle perekonnale.

Ta lisas, et politsei uurib, kas Siddhartha võttis endalt ise elu. Ärimees jättis endast maha sõnumi, kus ütles, et on «ettevõtjana ebaõnnestunud».

«Mul on väga kahju valmistada pettumust inimestele, kes mind usaldasid,» öeldakse kirjas, mille ettevõte avalikustas.

«Ma võitlesin pikalt, aga täna andsin alla, sest ei suuda taluda rohkem survet ühelt erakapitali partnerilt, kes sunnib mind aktsiaid tagasi ostma,» lisati selles.

Siddhartha märkis ka, et teda on palju ahistanud India maksuametnikud.

«Minu eesmärk ei olnud kedagi petta või eksitada, ma olen ettevõtjana ebaõnnestunud,» lausus ta kirjas, mille kuupäevaks on märgitud 27. juuli.

Siddhartha perekond on kohviäri ajanud juba üle 130 aasta.

Kui V. G. Siddhartha pereäri 1996. aastal üle võttis, lõi ta kohvikuketi Café Coffee Day ning temast sai üks maailma suurimaid kohvikaupmehi ja Aasia suurima kohviistanduse omanik.

Siddhartale kuulub umbes 12 000 hektari jagu istandusi ja tema firma Amalgamated Bean Company on India suurim rohelise kohvi eksportija.

Café Coffee Day'l on üle 1700 kohviku, millest enamik on Indias, kuid mõned ka Malaisias, Egiptuses, Tšehhis ja Austrias. Võrdluseks on USA Starbucks suutnud seni Indias avada vaid 150 kohvikut.

Tema äriimpeerium sattus raskustesse, kui maksuamet otsis 2017. aastal läbi ettevõtte kontorid mitmes India linnas. Kuulduste järgi pidas Siddhartha kõnelusi Coca-Colaga, et müüa oma firma enamusosalus.

57-aastane Siddhartha lahkus Bangalorest esmaspäeva õhtul ja ütles oma perele, et läheb Saklesharmi kuurorti.

Politsei teatel ütles ta sohvrile, et too sõidaks hoopis Mangaloresse. Linna lähistel käskis ta sohvril ühel sillal peatuda, lahkus autost telefoniga rääkides ega naasnud enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles