Trump: Baltimore on hullem kui Honduras

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump ründas täna taas Baltimore'i linna, öeldes, et kuritegevusega on seal lood hullemad kui Kesk-Ameerikas asuvas Hondurases, mis on üks kõrgema vägivallatasemega riike väljaspool sõjatsoone.

«Baltimore on juhtumisi halvim näide,» ütles Trump usutluses Washington Postile.

«Kui te vaatate statistiliselt -- tulistamised, kuriteod, kõik muu -- sel hommikul ma kuulasin statistikat, Baltimore on hullem kui Honduras, on ju nii?»

Trump kutsus esile süüdistused rassismis, kui ründas mustanahaliste enamusega demokraatide juhitavat linna, rünnates tuntud afroameeriklasest seadusandjat Elijah Cummingsit, kelle ringkond hõlmab suurt osa Batimore'ist.

Möödunud nädalal nimetas Trump Baltimore'i rottidest kubisevaks urkaks. USA presidendi sõnul ei soovi keegi linnas elada. Ühtlasi viitas Trump, et oma osa selles allakäigus on ka Cummingsil.

Föderaalse Juurdlusbüroo 2017. aasta andmetel pannakse Baltimore'is toime keskmiselt 55,8 tapmist 100 000 inimese kohta ehk vähem kui Missouri osariigis St Louisis.

Washingtoni lähedal asuvas Baltimore'is on pisut rohkem kui 600 000 elanikku.

Üheksa miljoni elanikuga Hondurases registreeriti 2018. aastal 41,2 tapmist 100 000 inimese kohta, üks selle linnu San Pedro Sula on aga Ameerikate-vahelise Arengupanga (IDB) mulluse raporti kohaselt üks maailma vägivaldsemaid (IDB).

Seal pannakse 100 000 elaniku kohta aastas toime enam kui 80 tapmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles