Rootsi politsei kannab maha 1400 kartulitestis põrunud kaitsekilpi

Copy
Eesti politsei kaitsevarustus. Pilt on illustratiivne.
Eesti politsei kaitsevarustus. Pilt on illustratiivne. Foto: Agnes Aus / Virumaa Teataja / Scanpix

Rootsi politsei on otsustanud kasutusest kõrvaldada 1400 märulipolitsei kilpi, kuna kõnealuse mudeli testimisel purustas visatud toores kartul kaitsevahendi.

Rootsi politsei on neid kaitsekilpe kasutanud juba rohkem kui kümme aastat, kuid alles nüüd selgus, et kartulirünnakule need vastu ei peaks.

Politseilehe andmeil juhtis kaitsevahendite puudustele tähelepanu politsei riiklik kaitsepeaombudsman Patrik Danielsson.

Esmalt märgati kvaliteediprobleeme pärast üht juhtumit, kus politseipatrull oli sunnitud kilpi kasutama ning seejärel korraldati politsei lõunaringkonnas test, et teha kindlaks, kui tugev kilp ikkagi on. Testi käigus visati kilbi pihta toores kartul, mis purustas kaitsevahendi.

Nüüd on Rootsi politsei otsustanud kasutusest kõrvaldada kõik 1400 konkreetse mudeli kaitsekilpi ning asendad need uutega.

«Tööandja on teinud inventuuri ning jõudnud järeldusele, et olemas on piisavalt palju teist marki kaitsekilpe, et tulla suve jooksul tööga toime,» lausus Patrik Danielsson politseilehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles