Varisev pais ähvardab Inglismaal matta terve linna vee alla

Copy
Päästetöötajad hindamas inglismaal Manchesteri lähistel asuva Toddbrooki veehoidla tammi, mis on tugevate vihmade järel hakanud kiiresti murenema.
Päästetöötajad hindamas inglismaal Manchesteri lähistel asuva Toddbrooki veehoidla tammi, mis on tugevate vihmade järel hakanud kiiresti murenema. Foto: Danny Lawson / PA Wire / PA Images / Scanpix

Manchesteri lähedal asuv 6500 elanikuga Whaley Bridge’i linnake on plaanis täielikult evakueerida, sest selle kohal kõrguv Toddbrooki veehoidla pais on saanud tugevates vihmades kannatada ning ähvardab iga hetk kokku variseda.

Päästetöötajad püüavad parasjagu meeleheitlikult kindlustada Inglismaal Derbyshire krahvkonnas asuvat Toddbrooki paisu ning avalikkusele on antud korraldus piirkonnast eemale hoida, et teed oleks vabad.

Eluohtliku üleujutuse hoiatus on antud Goyti jõe ümbruses, mis võib veehoidlast valla pääseva vee tõttu kerkida üle kallaste. Paisu eest vastutava Kanalite ja Jõgede Fondi insenerid tegelevad vihmakahjustuste hindamisega, kuid sotsiaalmeedias jagatud piltidelt on näha, et paisu mõranenud osa aina laieneb.

Whaley Bridge’i linna elanikel on kästud koguneda naaberasula Chapel-en-le-Frith koolimajja, kust nad evakueeritakse ohutusse kohta. Võimalusel on soovitatud inimestel otsida endale ise ööbismispaik ohutsoonist kaugemal. Inimestel paluti kaasa võtta ka lemmikloomad ja ravimid, kuna pole teada, kui kaua neid koju tagasi ei lasta.

Neil, kes on olnud linnakesest eemal tööl või niisama kodust ära, palutakse mitte piirkonda naasta.

Kogu 6500 elanikuga Whaley Bridge’i linn evakueeritakse hirmus, et tamm annab järele ja veehoidlas olev vesi valgub asulale peale.
Kogu 6500 elanikuga Whaley Bridge’i linn evakueeritakse hirmus, et tamm annab järele ja veehoidlas olev vesi valgub asulale peale. Foto: Danny Lawson / PA Wire / PA Images / Scanpix

«Politsei koputab ustele, evakueerides kõiki, kes on paisu purunemisel ohus,» rääkis parasjagu Whaley Bridge’i tühjal peatänaval kohvriga kõndinud kohalik elanik David Holt The Independentile. «Kui see puruneb, tuleb vesi otse läbi asula.»

Teistes Derbyshire’i ja Leicestershire’i piirkondades on mitmed elamised tugevate vihmade järel üle ujutatud ning piirkonnas ennustatakse jätkuvat vihmasadu.

Kohalik politsei on soovitanud autojuhtidel vältida mitmeid üleujutatud teid ning inimestel panna paika plaan, kuidas nad veetaseme tõustes saavad kodust ohutult lahkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles