Ilves osaleb reedel Václav Haveli matustel

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Prahas Václav Haveli sarga juures riigi ekspresidendiga hüvasti jätmas.
Inimesed Prahas Václav Haveli sarga juures riigi ekspresidendiga hüvasti jätmas. Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves osaleb Tšehhoslovakkia viimase ja Tšehhi Vabariigi esimese presidendi Václav Haveli matusetseremoonial.

President Ilves võtab osa Haveli matusetseremooniast, mis toimub reedel, ütles presidendi pressiesindaja Toomas Sildam Postimehele.

«Kohendasime presidendi ajakava sel viisil, et ta saaks osaleda Václav Haveli matustel,» lisas Sildam vastuseks küsimusele, kas matusetseremoonia muudab kuidagi presidendi välisvisiitide ja muude töökohustuste ajagraafikut.

Tšehhi ekspresident ja sametrevolutsiooni kangelane Václav Havel suri pühapäeval 75 aasta vanuses.

Havel oli 1989-1993 Tšehhoslovakkia ja 1993-2003 Tšehhi president. Dissidendist näitekirjanik juhtis sametrevolutsiooni, mis 1989. aastal viis Tšehhoslovakkia vabanemisele kommunistlikust režiimist ja Nõukogude Liidu mõju alt.

Pärast presidendiametist lahkumist oli Havel pensionil, kuid võttis jätkuvalt sõna poliitika teemadel.

President Toomas Hendrik Ilves ütles pühapäeval järelehüüdes Havelile, et kirjaniku, humanisti ja poliitiku Václav Haveli lahkumine tähendab suure eurooplase lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles