USAd šokeeris võõravihast ajendatud veresaun (12)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Mäestusteenistus pärast 20 hukkunuga tulistamist El Paso kaubanduskeskuses.
Mäestusteenistus pärast 20 hukkunuga tulistamist El Paso kaubanduskeskuses. Foto: JOSE LUIS GONZALEZ/REUTERS/Scanpix

Vintpüssiga relvastatud isik tappis eile Ohio osariigis Daytonis üheksa ja vigastas veel vähemalt 26 inimest. Päev varem lasi automaadiga relvastatud mees Texase osariigis El Pasos rahvast tulvil Walmarti kaubamajas maha 20 ja haavas 26 inimest.

El Paso politsei kõneisiku Robert Gomeze sõnul oli kaubamajas tulistamise ajal umbes sada töötajat ja 3000 klienti, kes tegid algavaks kooliaastaks sisseoste. Rünnak toimus ainult poe territooriumil. Ründajana tuvastati 21-aastane Patrick Crusius, kes oli enne veretööd postitanud internetikeskkonda 8chan manifesti, milles kirjutas, et rünnak on «vastus hispaanlaste invasioonile Texases». 8chani keskkonda on kasutanud ka teised massitulistajad, vahendab CNN.

Crusius väitis kirjutises, et kaitseb oma riiki invasiooniga kaasneva kultuurilise ja etnilise ülevõtmise eest. «Ma pean seda tegema, enne kui julguse kaotan,» kirjutas mees, lisades, et valmistus rünnakuks vähem kui kuu aega. Ta kurtis, et tema valitud AK-47 kuumeneb kiiresti üle ning seetõttu peab ta kandma kuumakindlaid kindaid.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles