Texase politseinikud talutasid mustanahalist meest tänaval köie otsas (9)

Copy
Texase osariigi Galvestoni linna politseinikud sidusid eramaale tungimises kahtlustatava laupäeval köie otsa ja transportisid teda läbi linna.
Texase osariigi Galvestoni linna politseinikud sidusid eramaale tungimises kahtlustatava laupäeval köie otsa ja transportisid teda läbi linna. Foto: Adrienne Bell / Facebook

Nädalavahetusel sidusid kaks USA Texase osariigi Galvestoni linna ratsapolitseinikku eravaldusesse tungimises kahtlustatud mustanahalise käeraudades mehe köie otsa ja talutasid teda läbi kesklinna. Sotsiaalmeedias kiiresti ringlema hakanud jäädvustust on võrreldud stseenidega orjaajast, mil sarnaselt transporditi ikkest põgeneda püüdnud, kuid tabatud inimesi.

Kuigi Galvestoni linna politseijuht palus vaatepildi eest vabandust, pole see tormi sotsiaalmeedias vaigistanud.

Teiste seas võttis Facebookis sõna Demokraatliku Partei ridades Texasest Kongressi kandideeriv Adeienne Bell, kelle sõnul tekitas vaatepilt viha, vastikust ning tõstatas kogukonnas terve rea küsimusi.

«On raske mõista, miks need ohvitserid tundsid, et see noormees vajas ohelikku, kuna ta oli käeraudus ja kõndis kahe hobuse seljas istuva ametniku vahel,» väljendas Bell pahameelt. «Tarvis on kiiret tegutsemist, tagamaks, et mitte kedagi ei alandata enam sel viisil ning vahistamisprotseduurid on ausad, õiglased ja inimlikud.»

Politseinikud sidusid köie 43-aastase Donald Neely käeraudade külge, et toimetada teda ratsapatrulli kogunemiskohta. Eilses avalduses ütles Galvestoni politseijuht Vernon Hale, et tegu on harjutatud taktikaga ning parima praktikaga teatud olukordades, näiteks rahvamassi kontrolli all hoidmiseks.

Samas möönis Hale, et antud puhul hindasid politseinikud, kes on tuvastatud kui P. Brosch ja A. Smith, olukorda valesti ning nad oleks pidanud vahistamispaigal ootama sobivat transporti, selle asemel et kasutada meetodit, mis oli vahistatava jaoks asjatult alandav. Politseijuht kinnitas, et sellist lahendust tulevikus enam ei pruugita.

Neely on praeguseks vabastatud vahi alt võlakirja vastu ning ajakirjandusel pole õnnestunud temaga kontakti saada.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles