Proactiva palub Euroopalt 121 päästetud pagulase vastuvõtmist

Copy
Itaalia siseministrit Matteo Salvinit kujutav mask päästevestil Proactiva korraldatud meeleavaldusel Barcelonas.
Itaalia siseministrit Matteo Salvinit kujutav mask päästevestil Proactiva korraldatud meeleavaldusel Barcelonas. Foto: AFP / Scanpix

Hispaania vabaühendus Proactiva Open Arms esitas täna Twitteris abipalve, kui Malta ja Itaalia olid keeldunud ühenduse 121 migranti päästnud alusel oma sadamatesse sisenemise.

«Kuus päeva on möödunud vastuseta, pardalolijate väärikust arvestamata,» teatas vabaühendus Twitteris. «Malta on keelanud maabumise ja Itaalia ei vasta.»

«Me ei tunne seda Euroopat, neid argpükslikke riike, seda tühja poliitikat .... Aidake meid,» lisas Proactiva.

Itaalia siseminister Matteo Salvini vastas sellega, et keelas Open Armsil Itaalia territoriaalvetesse sisenemise ja ähvardas aluse konfiskeerida.

«Neil oli aega Hispaaniasse minna,» ütles Salvini Twitteris.

«Open Arms ei tohiks unustada, et Itaalia territoriaalveed on neile suletud ja me oleme valmis selle laeva konfiskeerima,» lisas ta.

Pagulaste otsimis- ja päästemissioonidel osalevad laevad võidakse konfiskeerida ja nende kapteneid ähvardab kuni miljoni eurone trahv, kui need sisenevad loata Itaalia vetesse.

Proactiva Open Armsi asutaja Oscar Camps tegi esmaspäeval Euroopa riikidele üleskutse võtta vastu läinud nädalal Liibüa lähistelt päästetud 121 migranti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles