Ryanair ähvardab Gironas lõpetada

Copy
Ryanairi lennukid paljudele Hispaaniat väisanud eestlastele tuttavas Girona lennujaamas.
Ryanairi lennukid paljudele Hispaaniat väisanud eestlastele tuttavas Girona lennujaamas. Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix

Ryanair ähvardab sulgeda kolm oma Hispaania baasi, mille seas on ka ainuke Eestist sellesse riiki viivate otselendude sihtpunkt.

Ajalehe El País andmeil ähvardab odavlennufirma 8. jaanuarist lõpetada tegevuse Kanaari saartel asuvates Las Palmas de Gran Canaria ja Tenerife Suri ning Kataloonias asuvas Girona lennujaamas. Viimasesse viib ka ainuke Eesti-Hispaania otseliin.

Info võimalike sulgemiste kohta jõudis leheni pardameeskondade ametiühingute kaudu, kes kohtusid eile firma juhatusega.

Ryanairi esindajate väitel on baaside sulgemise plaan tingitud viivitusest turvakaalutlustel ajutise lennukeelu saanud uute Boeing 737 Max kättesaamisel ning kütusehindade ja palgakulude kasvust.

Reisijaid võivad ebameeldivused oodata juba enne nende baaside sulgemist. Vastuseks firma sulgemisplaanile ähvardavad pardameeskondade ametiühingud nimelt juba septembris streikidega.

Praegu pole kindlalt teada, palju töökohti võib kaduda või liikuda ümber teistesse Ryanairi baasidesse.

Juulis avaldatud viimatiste kvartalitulemuste kohaselt kandis odavlennufirma tõsist kahjumit. Ryanairi tegevjuhi Michael O’Leary hinnangu kohaselt võib kogu firmal üle jääda umbes 500 pilooti ja 400 pardateenindajat.

Boeing 737 Max lennukite väljalaskmine peatus märtsis pärast Etioopia lennukatastroofi. Pool aastat varem oli ka Indoneesias sama tüüpi lennuk alla kukkunud. Analüüside kohaselt oli õnnetuste põhjuseks lennukimudeli tüüpviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles