Eestisse juuri ajav Amazon õitseb tänu lapstööjõule (5)

Copy
Töötajad suurettevõtte Amazon kõlareid ja lugereid tootvas Foxconni tehases.
Töötajad suurettevõtte Amazon kõlareid ja lugereid tootvas Foxconni tehases. Foto: Kin Cheung / AP / Scanpix

Hiljuti Eestisse tütarettevõtte asutanud USA jaehiid Amazon sattus ulatuslikku skandaali, kuna uurimine paljastas lapstööjõu kasutamise ühe Amazoni varustaja juures. Paraku pole tegemist esimese skandaaliga, mis suurettevõtet kimbutab.

«Leppe kohaselt pidin töötama kaheksa tundi päevas viiel tööpäeval nädalas, aga tegelikult töötan kümme tundi päevas kuuel päeval nädalas,» ütles Briti väljaandele The Guardian üks kooliõpilane, kes töötab Amazoni nutikõlareid ja lugereid tootvas firmas Foxconn.

Hiljuti päevavalgele tulnud dokumendid ja intervjuud firma töötajatega paljastasid, et Foxconni tehases töötavad tuhanded kooliõpilased, keda sunnitakse seadusevastaselt tegema ka ületunde ja töötama öösiti. Põhjuseks see, et Amazoni poolt varustajale esitatud tellimuste hulk on hiiglasuur ja ilma lapstööjõuta ei suudetakse tellimusi täita.

Ettevõte Amazon kuulub maailma rikkaimale inimesele Jeff Bezosele. Eelmisel aastal müüs firma rohkem kui 100 miljonit nutikõlarit Alexa, mille hinnad algavad umbes 45 eurost, aga ulatuvad uhkemate mudelite puhul sadadesse eurodesse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles