Politsei võttis Jyväskylä veredraama väljaselgitamiseks vahi alla 4 inimest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod Jyväskyläs Pupuhuhta linnaosas asuva kortermaja juures, kus tulistamises sai surma kolm inimest.
Politseiautod Jyväskyläs Pupuhuhta linnaosas asuva kortermaja juures, kus tulistamises sai surma kolm inimest. Foto: AFP / Scanpix

Soome politsei võttis Jyväskylä ringkonnakohtul vahi alla kolm naist ja ühe mehe, keda kahtlustatakse seotuses üleeilse veredraamaga.

Pupuhuhta linnaosa kortermajas toimunud tulistamises hukkusid 54-, 28- ja 27-aastased mehed, vahendas YLE.

Politsei ei kinni veel väiteid, et kõik tulistajad on ka ohvrite hulgas. Uurijad pole päris kindlad, mitu inimest korteris tulistas.

Avalikkusele on teatatud, et üldse viibis tol hommikul kõnealuses korteris kaheksa inimest.

Sündmused said alguse, kui Turus elav mees tungis vägisi endise abikaasa juurde. Samas viibinud kaks naist ja kaks last kutsusid appi lähedal elavaid sugulasi.

Olukord väljus kontrolli alt, kasutusele võeti relvad ja tüli lõppes kolme mehe surmaga.

Politsei jätkab eeluurimist.

Iltalehti andmetel moodustavad veretöö tausta mitmetahulised ja keerulised inimsuhted. Korteris viibinud naine (26) elas tegelikult Helsingis, tema eksabikaasa ja ühise poja isa (27) aga Turus.

Mustlastest abielupaar läks lahku 2004. aastal. Järgmise aasta detsembris pidi Turu ringkonnakohus lahendama ära nende poja hooldusküsimuse.

Kohus otsustas, et ema võib lapsega kohtuda igal teisel nädalavahetusel. Pühad pidi poiss veetma vaheldumisi ema või isa juures. Lisaks sellele tohtis ema veeta pojaga koos suvel terve kuu.

Nimetuks jääda soovinud mustlane kinnitas Iltalehtile, et tegemist polnud veritasu ega kättemaksuga, vaid puhtalt tüliga lapse hooldusõiguse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles