USA president kiitis migratsiooniametnike korraldatud operatsioone

Copy
President Donald J. Trump ajakirjanikega vestlemas.
President Donald J. Trump ajakirjanikega vestlemas. Foto: SHEALAH_CRAIGHEAD / ZUMAPRESS.com

USA president Donald Trump kiitis reedel migratsiooniametnike korraldatud operatsioone ebaseaduslike sissrändajate tabamiseks, mille käigus peeti kinni 680 illegaali. 

«Inimesed peavad teadma, et kui nad tulevad ebaseaduslikult Ühendriikidesse, siis saadetakse nad välja. See on seaduserikkujatele väga hea heidutus,» sõnas president.

«Nad näevad nende järgi, et kauaks nad siia ei jää,» lisas Trump.

USA immigratsiooniametnikud tegid kolmapäeval haarangu mitmes Mississippi osariigi toidutöötlemise tehases. Umbes 600 immigratsiooniametnikku läksid mitmesse tehasesse ning võtsid need piiramisrõngasse, et keegi ei saaks põgeneda.

Viimase aastakümne suurimas haarangus peeti kinni 680 enamjaolt latiinost töölist, kes viibisid riigis ebaseaduslikult. Haarang toimus Jacksoni linna lähistel paiknevates asulates, mille tööealine elanikkond on suuresti latiinodest immigrandid.

«Toimunud haarang võib olla seni suurim omataoline ühes osariigis toimunud operatsioon,» ütles USA immigratsiooni ja tolliameti ICE juhi kohusetäitja Matthew Albence.

Sellised suured haarangud olid tavalised president George W. Bushi ajal. Tema mantlipärija Barack Obama üritas neid vältida ja piiras oma püüdlused töökohtades tehtud audititega, mille avalikkuses kajastamist üritati pigem vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles