Salvini panustab valitsust lõhkudes Itaalia peaministri kohale

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Itaalia siseminister ja asepeaminister Matteo Salvini üleeile õhtul oma partei Liiga toetajatele korraldatud peol Aadria mere äärses Pescaras.
Itaalia siseminister ja asepeaminister Matteo Salvini üleeile õhtul oma partei Liiga toetajatele korraldatud peol Aadria mere äärses Pescaras. Foto: ALESSANDRO SERRANO/AGF/SIPA/Scanpix

«Kas ma kandideerin peaministriks? Kohe kindlasti. Kes valib Salvini, teab, mida ta valib,» kuulutas Itaalia siseminister ja paremäärmusliku Liiga juht Matteo Salvini pärast seda, kui oli üleeile õhtul teatanud, et tema erakonna ja populistliku Viie Tähe Liikumise (M5S) valitsuskoalitsiooni jätkamine on osutunud mõttetuks ning vaja on erakorralisi valimisi.

Kui Salvini alustas sel nädalal ringreisi mööda Itaalia rannakuurorte, olid need näiliselt lihtsalt kohtumised valijatega, ent praeguseks on see juba selgelt täistuuridel valimiskampaania.

Ettekäände pikalt vindunud võimutüli suure leegiga lõkkele puhuda leidis Liiga kolmapäeval, kui Itaalia parlamendi ülemkojas oli hääletusel juba paarkümmend aastat planeeritud kiirrongiliini rajamine Torinost Lyoni Prantsusmaal – M5S hääletas projekti vastu, Liiga koos opositsiooniga poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles