Briti võrguoperaator: elektrikatkestuse taga ei olnud kurjad kavatsused

Copy
Elektrikatkestus tõi kaasa häireid rongiliikluses.
Elektrikatkestus tõi kaasa häireid rongiliikluses. Foto: EPA/Scanpix

Briti elektrivõrgu operaator National Grid teatas, et eilse suure elektrikatkestuse taga ei ole kuritahtlikku ajendit.

Ettevõtte teatel põhjustas enam kui 900 000 tarbijalt tundideks elektri võtnud ja transpordisüsteemi häirinud katkestuse kahe generaatori seiskumine lühikese ajavahemiku sees.

Firma kirjeldas juhtunut «ootamatu ja ebatavalisena» ning lubas sellest õppida.

«Me oleme juba väga kindlad, et sellega pole seotud kuritahtlikud ajendid või küberrünnak,» ütles National Gridi direktor Duncan Burt BBC-le.

«See vajab hoolikat uurimist tagamaks, et me võtame õppust mis tahes õppetunnist, mille see annab ja, et järgmisel korral oleks häire minimaalne,» lisas ta.

Ta märkis, et annab rikke kohta tehnilise raporti elektrivõrgu järelevalveametile Ofgem, mis nõudis reedel elektrikatkestuse kohest uurimist.

«Ofgem palus National Gridilt kiiremas korras detailset raportit, et me saaks teada, mis valesti läks ja otsustada, mis meetmeid tuleb rakendada,» teatas Ofgem.

Ekspertide sõnul põhjustas elektrikatkestuse Bedfordshire'is gaasielektrijaama ja Yorkshire'i avamere tuulepargi lahtiühendumine võrgust.

Katkestus kestis mitu tundi ja mõjutas üle 900 000 inimese Inglismaal ja Walesis. Samuti tõi see kaasa kaose transpordis, kuivõrd Londonis lõpetasid töö osa valgusfoore ning häiritud oli ka rongi- ja lennuliiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles