USA demokraadid ründasid Iowa kampaaniaüritusel Trumpi, mitte üksteist

Copy
Demokraatide kandidaadiks pürgiv Elizabeth Warren tervitab oma toetajaid Iowa kogunemise eel.
Demokraatide kandidaadiks pürgiv Elizabeth Warren tervitab oma toetajaid Iowa kogunemise eel. Foto: Brian Cahn / ZUMAPRESS.com

USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgijad osalesid eile Iowa osariigi väikelinnas kampaaniaüritusel, kus nad kritiseerisid peamiselt president Donald Trumpi, mitte üksteist.

Wing Dingi rahakogumisürituse suurima aplausi pälvis Massachusettsi senaator Elizabeth Warren, kes lubas oma sõnavõtus kaitsta väikepõllumehi suurfirmade eest.

«Kaubandussõda säutsude kaudu ei toimi meie põllumeeste jaoks,» ütles ta Trumpi kombe kohta teatada kaubandusmeetmetest Twitteris. «Ma luban teile, et kui olen president, kui pean kaubandusläbirääkimisi, siis on laua taga sõltumatud talunikud.»

Rahva toetuse pälvis ka South Bendi linnapea Pete Buttigeig, kes süüdistas presidenti valgete ülemvõimu pooldajate poputamises ja naeruvääristas Trumpi teletausta. Ta märkis, et ei ole kindel, kas Trump tegi Valgest Majast «tõsielusarja või õuduka».

«Mida me teeme on see, et võtame puldi ja vahetame kanalit,» lisas Buttigeig, kes on noorim presidendiks pürgija.

Endine asepresident Joe Biden, keda peetakse valimiste soosikuks, pakkus pika nimekirja Trumpi tegudest, mis tema sõnul on teravdanud rassilisi pingeid. «Nimetame seda oma nimega. See on valge rahvuslus, see on valgete ülemvõim,» ütles ta.

Endine esindajatekoja liige Beto O'Rourke aga tühistas Iowa-sõidu, et jääda oma Texase kodulinna El Pasosse, kus massitulistamises hukkus 22 inimest. Ta ei osale kampaanias nädalavahetusel ja võib-olla kauemgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles