Surnuks arvatud Türkmenistani president astus taas avalikkuse ette

Copy
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhammedov (keskel) esmaspäeval koos teiste Kaspia mere äärsete riikide liidritega.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhammedov (keskel) esmaspäeval koos teiste Kaspia mere äärsete riikide liidritega. Foto: Dmitri Astahov / Sputnik / Scanpix

Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov avas täna Kaspia mere ääres majandusfoorumi. See oli tema esimene avalik esinemine pärast juulis puhkenud spekulatsioone, et ta on surnud.

Ajakirjanikud kogunesid Avaza kuurortlinna, et näha elus Berdõmuhhamedovit tervitamas Vene, Aserbaidžaani ja Kasahstani valitsusjuhte ja Iraani asepresidenti. See on kõrgeima tasemega Kaspia mere äärsete riikide kohtumine pärast sarnast kohtumist mullu Kasahstanis.

Meedia tähelepanu keskendus aga sellele, kas 62-aastane Berdõmuhhamedov üldse kohale tuleb.

«Õnnitlused esimese Kaspia mere majandusfoorumi avamise puhul,» ütles president külalistele foorumil ülekantud otselülituses.

Berdõmuhhamedovi viimane kindel avalik esinemine oli 5. juulil. Televisioonis näidati teda ka 24. juulil, kuid välismeedia spekuleeris, et need kaadrid olid vanemad.

Varem augustis näidati ka kaadreid puhkusel viibivast Berdõmuhhamedovist. Muu hulgas sõitis ta autoga ümber Põrguvärava nime kandva põleva gaasikraatri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles