Lastega geipaar ei söanda Venemaale naasta

Copy
Geipaar. Foto on illustratiivne.
Geipaar. Foto on illustratiivne. Foto: EPA/Scanpix

Kaht last kasvatav samasooline paar ei saa Venemaale naasta, sest kardab oma eraelu privaatsuse rikkumist, teatas täna Vene LGBT õiguste rühm Võhhod.

«Naasmist takistab korrakaitseametite tegevus, mis on seadnud kahtluse alla selle pere ohutuse ja turvalisuse. Selles olukorras ei ole nad veel otsustanud, kas neil on turvaline Venemaale naasta. Praegu nad puhkavad kuni septembri alguseni, mil algab kooliaasta. Vanemate jaoks on peamine kaitsta oma peret ja luua lastele turvaline õhustik,» märkisid inimõiguslased. «Seetõttu siirdusid paar ja lapsed pärast puhkust Kiievis ühte teise riiki,» lisas vabaühendus.

Moskvas on võetud kriminaalvastutusele lastekaitseametnikud, kes lubasid samasoolisel paaril lapsendada kaks last. Vene juurdluskomitee on algatanud uurimise Moskva Marjino piirkonna sotsiaaltöötajate suhtes ning esitanud neile süüdistuse ametikohustuste ebakorrektses täitmises.

«Uurijate sõnul kasvatas üks mees kaht lapsendatud last, elades samal ajal 2010. aastast koos teise mehega. Ta edendas ebatraditsioonilisi suhteid ja kultiveeris lastes moonutatud pilti pereväärtustest, mis kahjustas nende tervist ja moraalset ning hingelist arengut,» teatas juurdluskomitee.

Paari ja ühe mehe venna kodu otsiti läbi ning neil on juurdluses tunnistaja staatus. Läbiotsimistest neid ei teavitatud ja need viidi läbi ajal, kui nad olid puhkusel, teatas Võhhod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles