USA föderaalagendid otsisid läbi Epsteini saare

Copy
Little St. James.
Little St. James. Foto: Emily Michot / ZUMAPRESS.com

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendid korraldasid läbiotsimise seksuaalkuritegudes süüdistatud ärimehele Jeffrey Epsteinile kuulunud saarel, teatasid esmaspäeval meediakanalid NBC News ja Daily Mail.

Läbiotsimine saarel korraldati kaks päeva pärast Epsteini enesetappu.

Epsteinile kuulub Kariibi meres saar nimega Little Saint James, mida naabersaarte kohalike elanike seas nimetatakse ka «pedofiilide saareks».

«Kõik nimetavad seda pedofiilide saareks,» ütles naabersaarel St. Thomasel elav Kevin Goodrich juulis Epsteini vahistamise järel uudisteagentuurile AFP.

Little Saint James kuulub USA Neitsisaarte hulka.

NBC Newsi info kohaselt otsisid FBI agendid läbi saarel asuva uhke eramu ja kasutasid saarel ringiliikumiseks golfikärusid.

FBI alustas ühtlasi uurimist Epsteini enesetapu asjaolude selgitamiseks. Juba on teostatud lahkamine, kuid selle järeldusi pole veel avalikustatud.

Ajalehe New York Times andmetel on uurijad veendunud, et surma põhjuseks on enesetapp poomise läbi, kuid enne ametlikku kinnitust tahetakse koguda veel lisainformatsiooni.

Epsteini süüdistati alaealiste tüdrukute seksuaalses ärakasutamises ja kupeldamises. Mees oli silmitsi 45 aastase vanglakaristusega. USA prokurörid on lubanud Epsteini kuritegude uurimist jätkata. 

Prantsuse valitsus nõudis esmaspäeval prokuratuurilt uurimise alustamist seoses Epsteini sidemetega Prantsusmaaga. USA ametivõimude teatel oli Epsteinil kodu Pariisis ja ta kasutas 1980. aastatel võltsitud Austria passi, et Prantsusmaale reisida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles