Stockholmi kohus langetab otsuse A$AP Rocky suhtes

BNS
Copy
ASAP Rocky.
ASAP Rocky. Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images/Scanpix

Stockholmi kohus langetab kolmapäeval otsuse, kas juunis tänavakakluses osalenud USA räppar A$AP Rocky ja tema kaaskond on süüdi kallaletungis.

Juhtum on ajanud raevu tema poolehoidjad ja põhjustanud diplomaatilisi pingeid.

30-aastane artist kodanikunimega Rakim Mayers peeti kinni 3. juulil pärast Stockholmis toimunud kaklust, kus tema ja 19-aastane hageja tülitsesid. 

Mayers ise kell kaks päeval kohaliku aja järgi algaval kohtuistungil kohal ei viibi.

Seltskond vabastati kuu aega kestnud eeluurimisvangistuse järel augusti algul. Räppar lahkus Rootsist eralennukil päev hiljem. 

A$AP Rocky on peaesineja reedel Tamperes toimuval Ratina Blockfestil. Rootsikeelne meedia on aga spekuleerinud selle üle, mis saab, kui ta peab naasma Rootsi karistust kandma. 

Ajalehe Hufvudstadsbladeti usutletud õiguseksperdid ei pea seda siiski tõenäoliseks. Kui ta süüdi mõistetakse, oleks nende sõnul tegemist tingimisi vanglakaristusega. Arvesse võetakse ka kuuajaline eeluurimisvangistus.

Mayersi juhtum kerkis ka rahvusvahelise poliitika päevakorda, kui USA president Donald Trump palus Rootsi peaministrilt Stefan Löfvenilt artisti vabastamist eeluurimisvanglast. Tollal pidi Löfven seletama, et Rootsi poliitikud ei saa õigusemõistmisse sekkuda. 

Trump saatis kohtuistungit jälgima koguni oma erisaadiku pantvangide küsimuses Robert O'Brieni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles