Venemaa meedia ülistab lennukatastroofi ära hoidnud pilooti (6)

Copy
Edukalt hädamaandunud lennuk maisipõllul.
Edukalt hädamaandunud lennuk maisipõllul. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

23 reisijat said kergeid vigastusi, kui Venemaa reisilennuk tegi täna hädamaandumise Moskva lähistel põllumaal. Lennuki edukalt maandanud pilooti on nimetatud kangelaseks ning saavutust on võrreldud sarnase juhtumiga Ameerika Ühendriikides kümmekond aastat tagasi.

Moskva Žukovski lennujaamast Krimmis asuvasse Simferopolisse teel olnud lennufirma Ural AirlinesI lennuk A321 põrkas vahetult pärast õhkutõusmist kokku kajakaparvega, mille tulemusel pidi lennuk hädamaanduma maisipõllul, vähem kui kilomeeteri kaugusel lennuväljast.

Kokkupõrkel linnuparvega süttis üks lennuki mootoritest, kuid tuli lennuki kabiini ei levinud, vahendab Venemaa riiklik infoagentuur TASS.

Lennuki pardal olnud 226 reisijat ja seitse meeskonnaliiget pääsesid eluga. 23 reisijat, kelle hulgas oli üheksa last, said kergeid vigastusi, kuid Venemaa terviseministeeriumi sõnul ei olnud vigastusted eluohtlikud.

«Mõni reisija sai kerge jäsemetrauma, sest lennuk maandus telikuta,» edastas Sverdlovski oblasti kuberner Jevgeni Kuivašev Instagramis.

Reisijate sõnul toimus kõik väga kiiresti

Reisijate filmitud videodel on näha inimesi lennukitest evakueerimas ning maisipõllul kõndimas, vahendab The Moscow Times.

Üks reisijatest, Fjodor Galin, ütles Telegrammi kanalile Mash, et lennuk hakkas rappuma umbes viis sekundit pärast õhku tõusmist.

«Seejärel hakkasid tuled vilkuma ning olid tunda põlemise lõhna. Lennuk maandus ja me kõik jooksime välja,» ütles Galin videos.

«See kõik juhtus mõne sekundi jooksul… Me tõusime õhku ja tulime maha tagasi,» ütles teine reisija, Irina Usatševa telekanalile Rossija 24.

Piloot sai kiituse osaliseks

«Uurali lennundusettevõtte meeskond näitas üles ulmelist meisterlikkust ja meelekindlust. Lennuki komandör on jekaterinburglane Damir Jussupov. Ta päästis oma meeskonnaga 233 elu. Kangelased!» ütles kuberner Kuivašev.

Riiklikud telekanalid on nimetanud sadu elusid päästnud manöövrid «imeks Ramenskoje kohal», viidates asukohale, kus lennuõnnetus toimus.

Komsomolskaja Pravda sõnul on lennuki piloot Damir Yusupov kangelane, kes suutis oskuslikult maanduda lennukiga, mille mootor oli lakanud töötamast.

Meedias loodi ka võrdlus 2009. aastal Ameerika Ühendriikides toimunud sarnase juhtumiga, kui U.S. Airways-i lend 1549 sooritas hädamaandumise jõkke, samuti inimsurmasid vältides.

Mais hukkus Venemaal lennuõnnetuses 41 inimest, kui Vene Aeroflot SU1492 süttis hädamaandumisel Moskva Šeremetjevo lennuväljal.

Juunis hukkusid kaks reisijat, kui Angara Airlinesi lend Siberis tegi maandumisel valearvestuse ning lennuk süttis hoonega kokkupõrkel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles