Rootsis peeti kinni terroriaktiks valmistunud mees

Copy
Mobiiliga tehtud pilt Östersundis kolmapäeval kinni peetud autojuhist, kes sõitis kesklinnas kahtlusi äratades edasi tagasi.
Mobiiliga tehtud pilt Östersundis kolmapäeval kinni peetud autojuhist, kes sõitis kesklinnas kahtlusi äratades edasi tagasi. Foto: David Lundbäck / svt.se

Rootsi pidas kolmapäeval Östersundi kesklinnas kinni riiki varjupaigataotlejana saabunud mehe, keda kahtlustatakse terrorirünnaku ettevalmistamises, kirjutas Rootsi ja Soome ajakirjandus täna.

Politsei sai mitu teadet veidralt käitunud autojuhi kohta, kes tiirutas kesklinnas edasi-tagasi, vahendas Dagens Nyheter. Politsei saabudes mees sõidukit ei peatanud ning sõitis vastu kivipiiret. Lõpuks peatasid politseinikud autojuhi relva ähvardusel, kirjutas Soome ringhääling Yle.

Rootsi väljaandega Aftonbladet vestelnud pealtnägija sõnul jõudis mees enne kinnipidamist sõita kõnniteel ning rammida muu hulgas lillekasti.

Kinni peetud meest kahtlustati esialgu liiklusrikkumises, kuid kuna politsei leidis tema autost kahtlust äratanud tõendusmaterjale, siis esitati kahtlustus mõrvakatses, millest sai lõpuks terrorikuriteoks valmistumine, kirjutas Aftonbladet.

Rootsi telekanaliga SVT rääkinud pealtnägija sõnul olid autos punased kanistrid.

Rootsi julgeolekupolitsei Säpo sõnul vahejuhtumiga seoses kedagi teist ei kahtlustata, lisas leht. Mehe vahi alla võtmine otsustatakse täna.

Aftonbladeti andmeil on 32-aastane kahtlusalune tulnud Rootsi Kasahstanist ning ta on aastaid koos perega elanud Jämtlandis.

Ajakirjanike andmeil kahtlustavad võimud, et kinnipeetul võis olla kontakt usbekk Rahmat Akiloviga, kes sõitis 2017. aastal Stockholmi kesklinnas veokiga viis inimest surnuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles