IBM: mõtete lugemine on võimalik lähema viie aasta jooksul

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Tehnoloogiafirma IBM avaldas tehnoloogiavaldkonna tulevikuprognoosid, mille täitumisse usub ettevõte järgneva viie aasta jooksul, vahendab Talouselämä.

Näiteks usub IBM, et inimesed saavad hakata ise enda tehnikaseadmete ja kodumasinate tarbeks elektrit tootma.

Et energiat on võimalik toota igasuguse liikumise pealt, usub ettevõte, et inimesed saavad oma mobiiltelefonide akusid laadima hakata kinga sisse paigaldatava anduri abil või et kodutehnikat saab laadida jalgrattasõiduga kogutud energia abil.

Samuti usub IBM, et varsti ei vaja inimesed enam erinevate teenuste kasutamiseks salasõnu ning tehnoloogia suudab inimesi tuvastada nende silma või hääle kaudu.

Nii peaksid inimesed näiteks pangaautomaadist raha välja võttes ütlema vaid oma nime või vaatama spetsiaalsesse sensorisse.

Samuti usub tehnoloogiaettevõte, et mõtete lugemine kujuneb üsnagi tavapäraseks. Nii võib inimene voodis lamades vaid mõtte abil kellelegi helistada, endale pitsat tellida jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles