Kameruni vetes rööviti 17 Hiina ja Ukraina meremeest

Copy
Euroopa mereväelased piraate kinni võtmas. Foto on illustratiivne.
Euroopa mereväelased piraate kinni võtmas. Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Kameruni vetes rünnati eile kaht kaubalaeva, millelt viidi kaasa üheksa Hiina ja kaheksa Ukraina meremeest.

«Pantvangi võeti 17 Hiina ja Ukraina meremeest .... neist üheksa olid hiinlased, kes rööviti ühelt laevadest,» lausus täna Douala sadama ametnik.

Anonüümsust palunud julgeolekuametnik kinnitas tema sõnu. 

Vahejuhtumist teatasid eile Kameruni merevägi ja sadamavõimud, kes ei osanud nimetada röövitute hulka ja päritolu. Mereväe andmetel olid röövijad tõenäolisel Nigeeria priaadid. 

Rahvusvahelise Merendusbüroo (IMB) juhi Noel Choongi sõnul rööviti 17 meremeest kahelt laevalt, mida rünnati mõne tunni pikkuse vahega ning mis olid ankrus Kameruni Douala linna lähistel. 

Üks laevadest oli mitmeotstarbeline Saksa alus, mis sõitis Antigua ja Barbuda lipu all. Laevalt rööviti kaheksa meeskonnaliiget, kokku oli neid 12, sõnas Choong.  

Teine laev oli Libeeria lipu all sõitev kaubalaev, millel on Kreeka omanik, lisas ta. Kokku oli selle laeva pardal 21 meeskonnaliiget, kellest rööviti üheksa, ütles Choong. 

«IMB hoiatab kõiki laevu Doualas. Me palume kõikidel laevadel rakendada täiendavaid ettevaatusabinõusid,» lisas ta.  

Guinea lahes toimuvad inimröövid moodustavad IMB andmetel 73 protsenti kõikidest inimröövidest ja 92 protsenti pantvangivõtmistest merel. Selle aasta esimeses pooles on regioonis röövitud või pantvangi võetud 62 meremeest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles