India võimud leevendavad piiranguid Kashmiris

Copy
Valitsusvastane meeleavaldus India kontrolli all oleva Kashmiri keskuses Srinagaris.
Valitsusvastane meeleavaldus India kontrolli all oleva Kashmiri keskuses Srinagaris. Foto: Reuters / Scanpix

India Kashmiri võimud hakkasid täna taastama lauatelefoniühendust pärast ligi kaks nädalat kestnud eriolukorda, mis järgnes otsusele vähendada regiooni autonoomsust.  

Piiranguid hakatakse tühistama enamikes piirkondades, samuti avatakse täna valitsushooned, ütles India Kashmiri administraator Shahid Choudhary. 

Liikumispiiranguid on juba mitmes kohas leevendatud, teatas Twitteris politsei, kelle sõnul on olukord Kashmiris praegu «rahumeelne». 

India Kashmiri keskuses Srinagaris avaldas eile India valitsuse vastu meelt sadu inimesi. 

Uudisteagentuuri Press Trust of India teatel on ühendus taastatud 17 Srinagari telefonikeskjaamas rohkem kui sajast. Lauatelefoniühendus on taastatud ka mõnes teises piirkonnas, lisas agentuur. 

Esmaspäeval avatakse India Kashmiris ka koolid, kuid ühistransport taastatakse järk-järgult vastavat julgeolekusituatsioonile, ütles kõrgem India ametnik Kashmiris B.V.R. Subrahmanyam. 

Kashmir on jagatud alates 1947. aastal Briti võimu alt iseseisvumisest India ja Pakistani vahel, kuid mõlemad peavad kogu Himaalajas asuvat piirkonda enda omaks. Riigid on pidanud Kashmiri pärast maha kaks sõda.

Kashmiri mässulised on India võimu vastu võidelnud aastakümneid. Nad tahavad kas minna Pakistani koosseisu või iseseisvuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles