Barcelonas rööviti Afganistani suursaadikut

Copy
Kataloonia politsei Barcelona kesklinnas.
Kataloonia politsei Barcelona kesklinnas. Foto: AP/Scanpix

Noortekamp röövis eile Barcelonas Afganistani suursaadikut Hispaanias, kes sai vahejuhtumis vigastada, edastas politseile viidates uudisteagentuur EFE.

Viis noorukit piirasid saadiku metroojaama juures sisse, tõukasid ta pikali ja võtsid ära kella. Politsei püüab ründajaid leida.

Kataloonia pealinna Barcelonasse Afganistani iseseisvuspäeva tähistama tulnud saadik, 69-aastane keeleteadlane ja luuletaja Masoud Khalili, sai rünnaku käigus mitu noahaava jalga.

Barcelonasse on sel suvel siginenud mitu väitsakangelast, nii et isegi linnapea Ada Colau pidi sel teemal sõna võtma. Kuritegude arv Euroopa ühes peamises reisisihtkohas on kasvanud ka üldiselt ning mitu kuritegu on toime pandud välismaalaste vastu.

Alates juulist on Barcelonas mõrvatud kaheksa inimest. Seda on Hispaanias tavatult palju, sest seni oli sealne kuritegude arv Euroopa riikide üks väiksemaid. Lisaks on kasvanud röövid, eriti välismaalaste vastu.

Barcelonas, kus elab umbes 1,6 miljonit inimest, on viimase nelja aastaga varguste arv neljakordistunud. Selle aasta esimeses pooles on vägivaldseid rööve toime pandud 31 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Juunis sai surma üks ametlikku delegatsiooni kuulunud Lõuna-Korea naine. Ta lõi pea rängalt ära, kui varas talt käekoti näppas. Augustis sai ühele hiina mehele saatuslikuks kaklus Barcelona ööklubi ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles