Iisraeli peaministri solvunud naine üritas lennuki kokpitti sisse murda (1)

Copy
Iisraeli peaministri abikaasa Sara Netanyahu.
Iisraeli peaministri abikaasa Sara Netanyahu. Foto: Debbie Hill / AP / Scanpix

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu visiit Ukrainasse algas allikate väitel eile skandaaliga, kuna valitsusjuhi abikaasa Sara Netanyahu olla solvunud selle peale, et lennuki piloot ei tervitanud teda pardale saabudes valjuhääldist, mispeale naine üritanud raevunult tungida kokpitti õigust nõudma.

Sara Netanyahu oli tõusnud oma istmelt püsti ning nõudnud piloodiga kohtumist, kuid turvamehed takistasid väidetavalt tema tee kokpitti, vahendas Channel 12.

Pärast vahejuhtumit pöördus lennuki kapten uuesti valjuhääldi vahendusel reisijate poole ning tervitas eraldi 60-aastast Sara Netanyahut, kes saatis oma abikaasat töövisiidil Kiievisse.

Peaministri kantselei vahejuhtumit otseselt ei eitanud, kuid väitis, et kirjeldus sellest on moonutatud. «Oli arusaamatus, mis lahendati kohe ning lend kulges plaanipäraselt,» selgitas peaministribüroo kõneisik. «Lugu turvameestest on samuti täielik vale. See on järjekordne katse juhtida tähelepanu kõrvale oluliselt rahvusvaheliselt visiidilt, kus peaminister käis.»

Lennu käitaja El Al teatas samuti, et lend kulges vastavalt plaanile.

Netanyahud võttis eile Kiievi lennuväljal vastu Ukraina pealinna meer, endine poksitšempion Vitali Klõtško. Tegu on esimese korraga alates 1999. aastast, kui Iisraeli valitsusjuht külastab Ukrainat.

Ühtlasi on Netanyahu esimene välisriigi liider, kes külastab Kiievit pärast seda, kui aprillis valiti riigi presidendiks eelneva poliitilise kogemuseta koomik Volodõmõr Zelenskõi.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (vasakul) kohtus täna Kiievis Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (vasakul) kohtus täna Kiievis Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga. Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / Scanpix

Tänavu juunis andis kohus Sara Netanyahule korralduse maksta riigikassase 55 000 seeklit (14 000 eurot), kuna naine tunnistas maksumaksja raha kasutamist toidu tellimiseks. Vanglakaristusest pääses ta pärast kokkuleppele minekut prokuröridega, kes süüdistasid teda ligi 90 000 euro raiskamises restoranitoidule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles